Diada
La Comissió Abril organitza el 25 d'Abril a Alacant

La formació de la silueta dels Països Catalans amb llibres, una mostra de cultura popular i una cercavila són alguns dels actes organitzats al matí per la Diada.

15/04/2013 Cultura

El proper dissabte 27 d'abril se celebra la Diada del País Valencià, que recorda la data històrica del 25 d'Abril, pèrdua dels Furts en la coneguda batalla d'Almansa. A l'igual que l'any passat, la Comissió Abril, formada pel Casal Popular Tio Cuc d'Alacant, Joves d'Elx per la llengua i la Comissió Abril d'Ibi, ha organitzat una sèrie d'actes a la ciutat d'Alacant.

"Les arrels creixen des del sud", este és el lema que enguany la Comissió Abril ha triat per commemorar la Diada del 25 d'Abril del Sud. Segons els organitzadors és "un lema en positiu, d'un projecte en construcció, de les arrels que estan ben dins en la terra i fan créixer l'arbre de la dignitat, la memòria i el futur."

La Comissió Abril 2013 ha fet una crida a tothom per assistir a Alacant el proper 27 d'abril a les 11:30 a la Plaça del 25 de Maig (Plaça del mercat central d'Alacant) per tal de "visibilitzar que som moltes les persones que volem un País més just i més digne per a la gent que hi vivim, i que estem en construcció per fer-lo realitat", com han manifestat des de la Comissió.

També s'insta als assistents que porten un llibre, i col·laboren amb la campanya "Som Països Catalans", on s'omplirà la silueta de la nostra màtria lingüística per potenciar les biblioteques que arreu del País s'estan muntant.

Els actes que tindran lloc són els següents:

 

11:30 h. Campanya "Som Països Catalans", per a la qual cal dur llibres per omplir el mapa i que posteriorment es regalaran a col·lectius i associacions.

Mostra de cultura popular.

Lectura de parlaments.

 

12:30 h. Cercavila i picadeta al Casal Popular Tio Cuc (C./Sant Leandre, 6).

La picadeta serà "de cabasset".

 

15:30 h. Eixida cap a la manifestació de València.

(Per reservar plaça cal contactar amb alacant@acpv.cat)