La CUP de Valls va encarregar una relació de propietats del nucli familiar de l'Alcalde pels següents motius:
-
Les irregularitats i els casos de corrupció es donen en l'aiguabarreig dels interessos públics i privats. Ser regidor d'urbanisme (2007-2010), alcalde (2008), promoure la revisió d'un Pla General d'Urbanisme (2010) i al mateix temps que un familiar de primer grau es dediqui a l'activitat immobiliària (2005) i compri terrenys al municipi, són motius suficients per a investigar possibles incompatibilitats en l'exercici del càrrec públic.
-
El 2009 dimitia Genís Carbó, cap de Planejament de l'Ajuntament de Valls, imputat pel cas Pretòria de corrupció urbanística, provocant un retard en el procés. El 2012 el cas es va arxivar.
-
El 2009 l’Ajuntament de Valls va ser investigat per l’Oficina Antifrau de Catalunya per possibles conflictes d'interessos. El cas es va arxivar i es va recomanar a l'Ajuntament que fos més transparent.
Buscar informació d'aquest tipus no te res a veure amb cap atac personal ni familiar, sinó que és un deure polític. La CUP no ha fet investigar ni li interessa la vida privada ni els negocis de ningú. El què busca són possibles irregularitats davant d'evidències importants d'utilització d'informació privilegiada, un fet molt comú entre la classe política.
La informació sobre propietats és de caràcter públic però difícil de trobar i cara. Concretament al registre de la propietat per internet, nou euros per cada nota simple d'una finca. Només quatre dels polígons que limiten amb el polígon industrial de Valls ja contenen al voltant de 200 finques (només en tràmits ja hauríem superat els 1770 euros que va valdre l'informe encarregat a Método3). Aquest tipus de recerca ja l'ha feta la CUP de Valls en altres ocasions amb el temps i dedicació dels seus militants, com en l'anàlisi de les finques de l'ARE de Ruanes. Però en el cas de buscar totes les propietats d'un nucli familiar la cosa no és tant “fàcil”, no ens en vam sortir nosaltres ni tampoc els periodistes que ho van intentar, així que vam decidir encarregar-ho a una empresa de fora de Valls i del Camp; ningú vol que l'alcalde del poble sàpiga que li busques possibles irregularitats.
Ens vam equivocar contractant Método3. Ens vam assessorar malament. No vam fer les valoracions polítiques correctes, ja que la CUP no pot engreixar aquest tipus d'empreses. L'informe és incomplert i innexacte. Després de l'experiència hem continuat investigant pel propi compte. Malgrat tot, recordem que la descoberta d'irregularitats i casos de corrupció costa molts diners, recursos i energies, tant a periodistes, administració, societat civil o partits polítics. L'arrest de Prats i Manté i el seguiment del cas INNOVA ha costat hores infinites, consultes a advocats, i tot just s'ha començat.
Des de la CUP de Valls volem agrair a tota la població que durant tots aquests anys ens ha fet arribar informació sobre possibles irregularitats i comportaments pocs ètics, especialment totes les que ho han fet durant aquests últims dies, com també a totes les mostres de suport i encoratjaments per a seguir treballant que estem rebent. Gràcies per la vostra confiança i implicació, que sens dubte ens anima a continuar lluitant.