Irlanda
Arran Palma organitza la 1a Jornada Internacionalista

Els moviments socials a la Irlanda post procés de pau i les alternatives per al republicanisme

19/03/2013 Internacional

Dissabte passat va tenir lloc la primera xerrada de les jornades internacionalistes organitzades per l’assemblea d’ARRAN Palma sota el nom "Jove + Internacionalista".

L’acte tractà el tema dels moviments socials a la Irlanda post procés de pau i de les alternatives per al republicanisme i es dugué a terme a càrrec d’ Hugh Corcoran, membre del sindicat Independent Workers Union (IWU) i fundador de la cooperativa Na Croisbhealaí.

La xerrada es dugué a terme al local cedit pels companys de l’Ecoxarxa a on reuní una quarantena d’assistents.

Corcoran començà explicant com s’ha desenvolupat el republicanisme irlandès recentment i com s’ha convertit en el què hi ha avui dia. Ens explicà tot el procés des del començament de la guerra el 1969, passant pel procés de pau, i fins avui dia situant-nos en el context de conflicte que té la població irlandesa amb les forces imperialistes de l’exèrcit i el govern britànics, així com també el paramilitarisme unionista i les diversos cossos de la policia militaritzada que hi ha a la zona ocupada d’Irlanda.

Una vegada plantejats els errors de les estratègies militaristes i socialdemòcrates al país per fer front a la doble opressió nacional i social, Corcoran plantejà el que anomenà l’alternativa necessària. La idea dels moviments socials com a centre de l’estratègia de les classes populars per a l’alliberament i el canvi social enfront de les institucions elitistes del partit i els militars que afirmà que “sempre han estat els primers quan es tracta de lideratge i direcció del moviment”.

Finalment, es parlà de la manera en què es podria construir i articular el moviment social, les àrees del seu desenvolupament i els obstacles en el seu camí més enllà de la repressió i l’agressió britànica.