La CUP-AE considera que la corrupció política s’ha convertit avui en un obstacle addicional per aconseguir una societat més igualitària i justa i que també constitueix un entrebanc en la lluita del poble català pel seu alliberament nacional. En aquest sentit, la formació ha elaborat una proposta per tal que els partits, en cas de mantenir la confiança en càrrecs electes que hagin estat imputats en casos de corrupció, assumeixin les despeses si finalment resulten imputats.
El text emplaça a tots els partits polítics que promoguin, internament, mesures per tal de posar fi a la impunitat i la perpetuació política de persones vinculades amb casos de corrupció, incloent-hi la decisió d’apartar aquestes persones de les seves responsabilitats polítiques i dels seus càrrecs públics. Si malgrat tot, decidissin mantenir la confiança política en aquestes persones imputades per delictes de corrupció, la CUP proposa que els partits “es comprometin públicament i de manera formal a assumir, com a organització política, i també com a també com a coalició si fos el cas, totes les responsabilitats econòmiques que es derivin dels fets investigats, en el cas que aquestes persones resultin finalment condemnades o siguin declarades responsables d’alguna forma de conductes irregulars, de corrupció, o de danys a l’erari públic a causa de decisions irregulars, fins i tot en l’àmbit administratiu o civil”.
La proposta de resolució demana que el Parlament acordi instar el govern espanyol que no es concediran indults, totals o parcials, a persones que hagin estat condemnades per delictes vinculats a la corrupció política. D’altra banda, els independentistes demanen “una reforma legal en profunditat” per tal de garantir la transparència, la investigació de tots els assumptes denunciats i la penalització suficient de tothom qui resulti responsable d’aquestes pràctiques.
La CUP també exigeix que el Parlament activi les comissions d’investigació que calgui, dotant-les de tots els instruments necessaris per tal d'aprofundir i arribar fins les últimes conseqüències en la determinació de les responsabilitats polítiques en tots els casos d’indici de corrupció. Així mateix, s’insta a l’Administració a no formalitzar nous convenis, acords o subvencions amb empreses que estiguin implicades en casos de suborn i d’altres formes de corrupció, o que hagin subvencionat partits polítics. Per últim, es demana que s’estudiï l’aixecament del deure de sigil que tenen els interventors de l’Administració de la Generalitat, un fet que “constitueix un factor encobridor d’irregularitats”.