Habitages
L'ocupació de l'oficina d'Unnim a Sabadell s'allargarà tot el cap de setmana

L'acció ha rebut en tot moment el suport de bona part dels veïns de Torre-romeu que s'han afegit a les seves reivindicacions.

02/02/2013 Drets i Llibertats
Durant els 4 dies, la PAH Sabadell ha tingut sempre el suport del veïnat Durant els 4 dies, la PAH Sabadell ha tingut sempre el suport del veïnat

Una vintena de persones passen la segona nit a l'oficina d'Unnim -ara grup BBVA- del carrer Sau, al barri de Torre-romeu de Sabadell. Els membres Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisis (PAHC)  exigeixen la dació en pagament per a un veí de la zona, l'Ahmed, i ja han dit que no es mouran fins a aconseguir el seu objectiu. De fet, la sucursal no va obrir ahir al públic a causa de l'acció i és possible que la tancada s'allargui tot el cap de setmana.

Ahir, després d'un llarg dia de negociacions amb l'entitat i els mossos d'esquadra es van personat amb 7 furgons d'antiavalots a última hora del vespre i van identificar tothom que era dins l'oficina.

Solidaritat veïnal

Des de la mateixa tarda de dijous i fins a hores d'ara l'oficina ha estat concorreguda per desenes de persones solidàries que han fet acte de presència en suport de la lluita contra l'estafa bancària.

Tant l'Associació de Veïns de Torre Romeu, com d'altres entitats socials del barri i passant per totes les veïnes que han anat passant per l'entitat ocupada 'han mostrat absolut suport a la reivindicació i el descontent amb la situació actual en la que els interessos dels poders financers passen per sobre de les necessitats i drets més bàsics de les persones'.

De la mateixa manera, aquesta acció protagonitzada pel nucli local de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha tingut força ressò mediàtic i a la xarxa, la qual cosa ha provocat un fort interès dels mitjans de comunicació majoritaris que segueixen l'evolució de la mediació entre l'organització i Unnim.

El cas de l'Ahmed

La PAHC ja fa mesos que lluita per tal de solucionar el cas de l'Ahmed. De fet, Unnim es va comprometre a acceptar la dació en pagament per a l'afectat però, a última hora, reclamava 4.500 euros per fer-la efectiva, segons ha denunciat reiteradament la mateixa PAHC. El mateix Ahmed ha assegurat que no aturaran les seves reivindicacions: “Serem aquí fins a aconseguir la dació. Si marxem avui, tornarem. Aquesta és l'única via per pressionar al banc”, segons informa Ràdio Sabadell

A l'Ahmed només li queden 74 mil euros per pagar de la seva hipoteca. Viu amb la seva dona i els seus tres fills i només cobra una prestació de 420 eurus al mes. En cas que Unnim accepti la dació en pagament, l'afectat haurà de buscar un pis amb un lloguer social com a única sortida per tenir un sostre per a la seva família.