El malestar per l'esborrany de reforma educativa del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha portat els internautes catalans a traslladar la indignació de les xarxes socials al carrer. Per això, sota l'etiqueta #6D12StJaumePLENA s'ha convocat de forma espontània una concentració de protesta aquest dijous a les dotze del migdia a la plaça Sant Jaume.
Aquest dimarts unes 300 persones es van concentrar a Tarragona per mostrar el seu rebuig a la mesura, que enterra la immersió lingüistica, i fer una crida a la desobediència. La protesta, convocada per Endavant i SEPC amb el suport d'Arran, Cau de Llunes i la CUP, va tenir lloc davant la seu del PP.
Els manifestants van cridar diversos càntics en favor de la llengua i en contra del Partit Popular a qui es titllava de feixistes. El SEPC va desplegar una pancarta amb la frase d'Ovidi Montllor "Hi ha gent a la que no li agrada que els parle, s'escriga o es pense en català, és la mateixa gent a qui no li agrada que es parle, s'escriga o es pense" i un militant de secundària va llegir un manifest defensant l'escola pública i el model d'immersió lingüística.
Tot seguit un militant d'Endavant (OSAN) va llegir el seu manifest remarcant la necessitat d'assenyalar "els còmplices locals d'aquest genocidi". La lectura es va complementar amb una retallada simbòlica dels retrats dels dos diputats del PP per Tarragona, Alejandro Fernández i Juan Bertomeu, i del mateix ministre d'educació.
Convé destacar a banda de l'assistència, la repercussió que hi ha hagut en diferents mitjans de comunicació -així com la repercussió que ha donat el propi diputat del PP, Alejandro Fernández qualificant en el seu facebook de "chusma" als manifestants-, Pobleviu, Tarragona Ràdio, el Periòdico, Tv3 i TAC12 han demanat informació als convocants i diversos mitjans han fet notícia de la convocatòria d'on es pot extreure informació:
Les xarxes socials bullen des que es va conèixer l'esborrany de Wert. L'etiqueta estrella és #Wertgonya, que va ser trending topic aquest dimarts.
A més, un usuari de Twitter va obrir una causa a Change.org per rebutjar la reforma que amb un dia i escaig ja va camí de les 70.000 signatures. La pàgina explica en què consisteix l'esborrany de la llei educativa i inclou una carta dirigida al ministre on se es manifesta la "total disconformitat" amb l'esborrany i denuncia que "posa en perill la llengua catalana, un bé cultural i la meva llengua materna i vehicular".
"Quin nivell espera vostè que que s'assoleixi relegant el català a quart idioma als estudis?", es pregunta la missiva que estan signant milers de persones i que diu al ministre que hauria de viure a Catalunya per veure que "la convivència d'idiomes no suposa cap conflicte per molt que mitjans de comunicació i polítics s'entestin a demostrar el contrari". "Reconsideri aquest esborrany i faci un favor a tot el país, no només als catalans", conclou.