Excursionisme
Prada del Conflent aplega la 36a edició de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans

Aquests dies, la trobada reuneix excursionistes d’arreu del país per compartir caminades, visites culturals, conferències, concerts i àpats.

03/11/2012 Res-pública
Cartell de la 36a edició de l'Aplec Excursionista dels Països Catalans Cartell de la 36a edició de l'Aplec Excursionista dels Països Catalans

Dijous passat va començar a Prada de Conflent, la 36a edició de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans que s'allargarà fins diumenge. A la comarca s’aixeca un dels símbols de l’excursionisme català, el massís del Canigó.

Prada de Conflen situat a la Catalunya Nord i que va acollir durant l’exili a catalans il·lustres com Pompeu Fabra i Pau Casals, rep aquest dies a centenars d’apassionats de l’excursionisme. En aquest temps s’han organitzat caminades, visites culturals, conferències, concerts i àpats conjunts.

Des de fa mesos el Grup Pirinenc Excursionista Nord-Català (GPRENC) treballen organitzant l’esdeveniment juntament amb nombroses entitats i agrupacions excursionistes. A la pàgina web de l’Aplec s’hi pot trobar, a més a més de tota la programació, els cartells per fer difusió de l’acte i informació d’interès sobre com arribar.

Sota un fons digne de postal va començar la trobada

Sant Galdric va ser el principal patrocinador del primer dia de trobada i va oferir un sol magnífic als excursionistes, després d'uns dies de pluja, gràcies al qual gaudeixen ara d'un Canigó nevat, digne d'una postal.

Sota aquest fons, va començar la trobada a la plaça de la República de Prada amb la recepció del  president del GPRENC, Antoni Glory, per donar les gràcies a tots els que han fet possible aquest aplec, Jaume Taurinyà, batlle de Vallestàvia i vice-president del sindicat mixte Canigó Gran Paratge i una representant de l'ajuntament de Prada. A continuació s'han cantat els himnes d'arreu dels territoris dels Països Catalans.  S'ha fet palès un cop més que l'aplec, més enllà de l'aspecte esportiu i cultural, és l'expressió de tot un poble, decidit a infondre la seua energia en aquest tros de Catalunya.

A la tarda, moltíssima gent van assistir a les conferències de Jaume Taurinyà i de Ramon Gual, i encara més al concert donat per diverses corals de tot Catalunya Nord.

Les activitats s'allargaran fins diumenge i a més d’ajudar a la interacció entre els participants permetrà conèixer amb major profunditat el territori.

L'Aplec arriba a la seva 36a edició

L'Aplec Excursionista dels Països Catalans va néixer l’any 1977 al Tossal dels Tres Reis, al massís dels Ports de Tortosa-Beseit. Des d’aquest moment s’ha seguit celebrant cada any en un punt diferent del territori. L’any passat va tenir lloc a l’Alguer i va acollir a més de 600 participants de parla catalana.