14-N
La Intersindical-CSC afirma que "la ciutadania estā assumint que s'ha d'enfrontar als dčficits democrātics"

"Cada cop som més les persones que naveguen en la direcció de l'estat propi i la justícia social", afirma el sindicat

16/11/2012 Laboral
"Cada cop som més les persones que naveguen en la direcció de l'estat propi i la justícia social" "Cada cop som més les persones que naveguen en la direcció de l'estat propi i la justícia social"

La Intersindical-CSC creu que la vaga general del 14-N ha demostrat que "part de la ciutadania està assumint la responsabilitat d'enfrontar-se obertament als dèficits democràtics i socials que patim". En aquest sentit, assegura que la mobilització és una "eina imprescindible per a aconseguir la justícia social i la sobirania nacional". "Cada cop som més les persones que naveguen en la direcció de l'estat propi i la justícia social", afirma.

Segons el sindicat, "les polítiques neoliberals, de marcat caràcter antisocial, que estan imposant Brussel·les i la majoria d'estat de la UE, han trobat resposta" en aquesta part de la societat que es mobilitza.

Així mateix, el sindicat destaca que "la resposta a les retallades, a la sagnia de renda de les classes populars per afavorir els poderosos o a la situació de negació que pateix el conjunt del poble català, està sent expressada amb rotunditat als centres de treball i als carrers d'aquest país".

Una resposta i exercici de radicalitat democràtica, subratlla, que "deixa en evidència la manca de legitimitat de les polítiques aplicades pels estats i institucions per a imposar la pobresa i la fractura social a la ciutadania" així com "les ingents quantitats de diners que es destinen per a enriquir qui, precisament, ha provocat la gravíssima crisi que estem patint".

La Intersindical-CSC ha valorat molt positivament el seguiment de la vaga general i les multitudinàries manifestacions del 14-N a tot el país. A més, ha rebutjat els excessos policials que es van produir i ha exigit que es despurin responsabilitats.