LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP denuncia la manca de transparčncia del Govern en el cas de les Llars d’Infants a Sitges

L'Ajuntament de Sitges fuig de les seves responsabilitats en el cas i s'excusa en la mala gestió de l'antic govern i en l'empresa concessionària responsable del servei educatiu.

07/11/2012 Política

La Candidatura d'Unitat Popular a la ciutat de Sitges s'ha posicionat novament respecte el conflicte jurídic amb les educadores de les Llars d'Infants, denunciat la manca de transparència en les formes de funcionament del Govern quadripartit (CiU-PP-SGI-NH) en aquest afer, així com la manca de voluntat per solucionar el conflicte. Segons la formació, “sembla gestionar aquest assumpte d’igual manera que ho va fer el capità del vaixell Concòrdia en el seu enfonsament: fugint i excusant-se en la concessionària i el sistema d’externalització de serveis”.

Les treballadores de les llars infantils a Sitges han denunciat reiteradament la mala gestió de l'empresa concessionària Educare XXI en els retards sistemàtics en els pagaments de les nòmines a les treballadores o la reducció del 20% del salari que es va materialitzar en la supressió del complement salarial de 300€ mensuals. En aquest sentit, les 27 treballadores van interposar una demanda en procediment de conflicte col·lectiu per reclamar el dret a cobrar aquest complement salarial que havia estat retirat per l'empresa concessionària, justificant que l'antic Govern el va atorgar sense seguir els procediments legals establerts.

La CUP, tot i denunciar també el greu error comés per l'anterior Govern PSC-ICV de no passar per sessió plenària els acords aprovats pel consistori, ha volgut recordar a l'actual Govern que “no val desentendre's de la situació i voler quedar completament al marge fent passar com a únics culpables l'anterior Govern i l'empresa Educare XXI”. La formació ha demanat al Govern que no es facin “tupinades ni especulacions i deixin actuar a la justícia”.

El conflicte jurídic, que es va iniciar amb la demanada interposada per part de les treballadores a l'empresa Educare XXI, es va ampliar a petició de l'empresa contra l'Ajuntament en qualitat de tercer interessat, esgrimint que segons l'Estatut dels Treballadors és l'Ajuntament l'empresari real i qui ha d'assumir la gestió del servei i la seva organització.

La CUP demana que les Llars d'Infants siguin una prioritat

La CUP-SITGES ha criticat la manca de transparència en la gestió d'aquest conflicte, i l'actuació del Govern en l'intent de desentendre's del paper que vincula l'Ajuntament com a ens responsable de la gestió de les Llars, interposant en l'últim Ple Municipal un conflicte jurisdiccional en forma de dictamen “a última hora i fora de tot termini legal”. “El Govern de dretes en el seu moment, ja va al·legar la incompetència de jurisdicció i ara ha de ser el Jutjat qui decidirà”, han explicat.

La formació ha volgut fer una crida al Govern perquè s'estudii la municipalització d'un servei bàsic pels infants de Sitges i els seus pares, i així garantir la qualitat per a les famílies usuàries i també per a les educadores. Segons la Candidatura, “la situació és la que és per el descontrol que ha suposat posar serveis bàsics a mans d'empreses privades que només busquen el benefici de les plusvàlues”. També han demanat a l'Ajuntament que no es menystingui la possibilitat de dret per part de les treballadores i que reconsiderin la opció de convertir les Llars d'Infants, el primer esglaó del sistema educatiu, en una prioritat a la ciutat de Sitges.