POLÍTICA LOCAL
Crida Premianenca – Poble Actiu i Coalició d'Esquerres de Premià de Mar no aproven els pressupostos de 2013

Creuen que cal fomentar la participació ciutadana; invertir més en Joventut, Gent Gran i Serveis Socials; promoure polítiques adaptades al territori, etc.

28/11/2012 Res-pública

Els grups municipals de l’oposició d’esquerres a l’Ajuntament de Premià de Mar, Crida Premianenca – Poble Actiu i ICV EUIA E, Coalició d’Esquerres de Premià de Mar, han emès un comunicat en què donaven explicacions de per què votaran en contra als pressupostos del 2013.

En primer lloc, creuen que les noves regidories creades per CiU i PSC (Comunicació, Projectes i estudis estratègics, i Llicències d’activitats) “no aporten un major nivell d’eficàcia, sinó més aviat un excés de càrrecs no operatius”.

Consideren que cal fomentar les regidories de Joventut i Gent Gran, que cal dinamitzar la participació ciutadana (audiències públiques amb l’alcalde, consulta sobre les inversions i informació a l’abast de tothom per mitjà de polítiques Open Data).

Pel que fa als Serveis socials, aquests grups han exposat que “és intolerable la situació actual per a les famílies de les beques menjador a la nostra població. En l'àmbit social, no només cal posar pegats, cal actuar preventivament evitant l'exclusió social futura”.

Quant a la cultura, han manifestat el seu malestar per la reducció dels pressupostos de les festes, ja que “cal mantenir vives les tradicions i festes pròpies de l'expressió de la cultura local, i potenciar el gaudi i l'expressió cultural dels premianencs i premianenques”.

En matèria de promoció econòmica, creuen que cal canviar el rumb per apostar pel desenvolupament de polítiques públiques adaptades a al territori, activitats respectuoses amb el medi ambient i que generin ocupació. Això afecta el Torrent Malet, que se cedeix a la iniciativa privada i pot quedar paralitzat o convertit en una zona urbanitzada “erma d’activitat”.

I, finalment, pel que fa a les polítiques d’ocupació, els dos grups municipals consideren que el Club de Feina no ha acomplert els objectius. Per això, creuen que “cal aprofundir en el foment del cooperativisme, un model organitzatiu que limita el risc individual dels emprenedors i que es basa en la igualtat entre treballadors i associats així com en la generació de sinèrgies entre les diferents activitats”.