La IAEDEN-Salvem l'Empordà denuncia la nova promoció del projecte d'una base nàutica a la desembocadura del Fluvià amb la concessió del Ministeri de Medi Ambient i en contra la legislació catalana i europea. Una empresa pretén convertir el tram final del riu en port nàutic amb càmping residencial de luxe i així ho promou via internet i també al passat Saló Nàutic de Barcelona. El projecte contradiu la normativa que protegeix aquest espai natural.
L'empresa Canales del Fluvià SL està promovent a la seva pàgina web la venda d'amarres a la desembocadura del riu Fluvià i amaneix la seva promoció amb una representació virtual de com projecta aquest espai pel futur: iots, velers i llanxes amarrats davant d'un paradís de palmeres, piscines, cases i bungalous. L'empresa basa aquest projecte en la concessió administrativa atorgada per Ordre Ministerial el passat juny d'aquest any relativa als canals i dàrsenes encara existents a la desembocadura.
Un projecte donat per mort, resucita al Saló Nàutic de Barcelona.
L'IAEDEN-Salvem l'Empordà està acostumat, remarca en el seru comunicat,que els expedients de projectes urbanístics s'allarguen en el temps i que sovint ressusciten, quan, per l’evolució dels temps i del sentit comú, ja els donàven per morts. "Quan la Generalitat enderrocà l'edifici del Fluvià Marina, el 25 de març 2005, vam donar el cas d'una possible urbanització de la desembocadura del Fluvià per tancat definitivament". Fins que un ciutadà igualment sorprès els va informar de la publicitat del projecte Illa del Fluvià al passat Saló Nàutic de Barcelona.
Efectivament, el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente ha atorgat una nova concessió, el 6 de juliol 2012, a la mercantil Canales del Fluvià Nàutic. Aquesta concessió es basa en una concessió atorgada per Ordre Ministerial del 20 de febrer 1970 en base a la llei 28/1969 (d'època franquista) i a partir d'aquí s'han anat prorrogant les concessions.
Qualifiquen el ptojecte de disbarat ambiental i anuncien que s'oposaran
L'entitat ecologista considera que la tramitació que pretén l’empresa Illa del Fluvià, SL no té fonament. Apunten que l'empresa diu a la seva pàgina web que “Unitat d'allotjatment turístic representades, subjectes a aprovació del
corresponent planejament”, ja que segons els ecologistes una pretesa modificació del planejament no resulta
viable i, per tant, que l’obtenció dels permisos i llicències que caldrien, atesos els diferents graus de protecció d’aquesta zona, afegida a la dificultat o impossibilitat d’accés per la bocana de la desembocadura del Fluvià, farien d’impossible execució aquest projecte. "Ni el Pla de Ports, ni el Planejament Territorial de la Generalitat preveuen o permeten desenvolupar aquesta nova urbanització en aquesta zona" afirma Salvem l'Empordà
També qualifiquen aquest “projecte” de disbarat ambiental i anuncien que s'oposaran a les modificacions dels instruments territorials, urbanístics i sectorials vigents, tendents a permetre la implantació d’aquesta nova urbanització. Mantenim la nostra oposició, com ja van fer, fa més de 10 anys, al desenvolupament de la urbanització de Fluvià Marina, una lluita que és hereva de la que va donar lloc a la defensa dels Aiguamolls de l’Empordà, a finals dels anys 70 del segle passat. Això no obstant, apel·lem als poders públics competents, especialment a la Generalitat, que actuïn d’immediat i no esperin que la societat civil “tregui les castanyes del foc”.