infraestructures
Inclouran una partida als pressupostos per evitar el tancament del tren Alcoi-Xątiva

Tot i així és manté la concentració d'avui a València, per exigir la millora de la línia i assegurar definitivament el seu futur

27/10/2012 Territori
Fa mesos que la societat civil de les les comarques de la Costera, la Vall d?Albaida, el Comtat i l'Alcoi es mobilitza per mantenir la línia fèrria.. Fa mesos que la societat civil de les les comarques de la Costera, la Vall d?Albaida, el Comtat i l'Alcoi es mobilitza per mantenir la línia fèrria..

Els mitjans informatius digitals van informar ahir que el Ministeri espanyol de Foment inclourà una esmena en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2013 per a garantir el manteniment de la línia Alcoi-Xàtiva. En concret, es consignaran 100.000 euros amb aquest finalitat.

La plataforma ‘Salvem el tren’ va qualificar com a una  molt bona notícia que Madrid hagi reconsiderat la seua decisió de clausurar la línia (o de deixar-la sense pressupost, que ve a ser el mateix). En aquest sentit valoren molt positivament la tasca mobilitzadora realitzada, ja que comença a donar el seus fruits.

Ara bé, ho veuen com a un primer pas, ja que són conscients que sense una millora real de la línia, aquesta estarà condemnada a desaparéixer, més prompte o més tard. Per això, la plataforma exigeix als governs central i autonòmic que destinen les inversions necessàries per a complir el protocol per a promoure la transferència i modernització de la línia que van firmar fa tres anys. Sota aquesta perspectiva, la plataforma manté la convocatòria de concentració prevista per avui a València