infraestructures
"Salvem el tren" convoca una concentració a Valčncia per reivindicar la línia Xŕtiva-Alcoi

Segons Foment, el tren Xàtiva-Alcoi incompleix tots els criteris per a salvar línies fèrries deficitàries

21/10/2012 Territori
Fa mesos que la societat civil de les les comarques de la Costera, la Vall d?Albaida, el Comtat i l'Alcoi es mobilitza per mantenir la línia fèrria.. Fa mesos que la societat civil de les les comarques de la Costera, la Vall d?Albaida, el Comtat i l'Alcoi es mobilitza per mantenir la línia fèrria..

La plataforma ‘Salvem el tren’ ha convocat un acte de protesta a València per mantindre el funcionament del trajecte. La concentració reivindicativa es farà a la pròpia Estació del Nord de València el dissabte 27 d’octubre a les 11,30h.

Recorda que a les 8.57h eixirà un comboi d'Alcoi que arribarà a València a les 11.05h, mentre que la tornada serà a les 12,53h arribant finalment a alcoi a les 14,59h.

Segons Foment, s'incompleix tots els criteris per a salvar línies fèrries deficitàries

El tren Xàtiva-Alcoi incompleix tots els criteris de Foment per a salvar línies fèrries deficitàries en no circular a una mitjana d’un mínim de 75 km/h ni arribar tampoc als 300 passatgers mensuals (dades comptabilitzades en la línia general València-Alcoi). D’esta forma Foment confeccionarà un llistat de tancament de línies abans del 31 de desembre, una vegada es determine el grup de les que siguen catalogades com de “obligació de servei públic”.

Mobilització popular

Fa mesos que la societat civil s’està mobilitzant per a mantenir la línia fèrria i tant l’acció de la plataforma cívica ‘Salvem el Tren’, com els alcaldes de les localitats afectades (liderats per les ciutats d’Ontinyent i Alcoi) estan reivindicant el manteniment de la infraestructura que consideren vertebra a les comarques de la Costera, la Vall d’Albaida, el Comtat i l’Alcoià.