"Després d'un període tant llarg d'atacs, declaracions, lleis i sentències uniformitzadores i contràries a la llengua catalana pensem que ha arribat el moment d'augmentar la duresa dels missatges Cal deixar clar d'una vegada per totes que aquesta gent volen que el català no es parli".
Amb aquesta sentència ha evidenciat la Plataforma per la Llengua un canvi en la seva activitat en defensa del català. L'ONG del català denuncia que en els darrers anys s'han intensificat les sentències i els atacs contra la llengua arreu dels Països Catalans. "De manera recurrent s'ha qüestionat la unitat de la llengua, arribant a inventar-se noves denominacions com "aragonès oriental" i "s'han produït un corrent de fons que ha afectat a tot l'àmbit lingüístic", afirma l'entitat.
Acció a l'estàtua de Rafael Casanova
Per donar a conèixer aquest canvi tàctic, la Plataforma per la Llengua ha promogut una acció simbòlica, a pocs dies per l'11 de Setembre, que ha consistit en tapar la boca de l'estàtua de Rafael Casanova, protagonista cada any dels actes de la Diada Nacional de Catalunya, amb un adhesiu amb el text "Volen que el català no es parli".
D'aquesta manera l'entitat ha volgut col·locar la situació de la llengua catalana en el debat públic en protesta pels continus atacs que des de fa un temps rep el català i que n'obstaculitzen el procés de normalització.
Aquest missatge i l'acció al monument de Rafael Casanova suposen el punt de partida d'una nova campanya de sensibilització que s'engega ara. Segons ha explicat l'ONG del català, ho fa amb uns recursos molt limitats, però amb un estil fresc, incisiu i diferent que permeti captar l'atenció de tothom al voltant de la situació de la llengua catalana.