Criminalització
La Comissió de Defensa de les Festes de Felanitx demana la dimissió de l'alcalde

El col·lectiu afirma que, “al marge de les possibles sentències judicials, s'ha vist ben clar qui varen ser els violents, qui són els culpables i, sobretot, que les dotze persones denunciades són les víctimes d'un atropell i d'un abús de poder".

10/09/2012 Drets i Llibertats
Membres de la penya del Coso Membres de la penya del Coso

La Comissió de Defensa de les Festes de Felanitx ha demanat la dimissió de l'alcalde, Gabriel Tauler, com a màxim responsable de l'incident  del passat 28 d'agost de 2011 i de la posterior i encara vigent "caça de bruixes”.

També ha exigit a tots els membres de l'equip de govern del PP que demanin disculpes públicament a les dotze persones injustament i arbitràriament denunciades i multades i que assumeixin, de la seva butxaca, totes les despeses econòmiques derivades d'aquest delirant expedient que han atiat.  Així com la destitució de Rafel Roig, regidor responsable de la Policia, així com la depuració de responsabilitats dins el propi cos policial.

Darrera de la denúncia hi ha el PP

Segons la Comissió de Defensa de les Festes Populars de Felanitx, “la vista judicial en curs, relativa a la denúncia formulada contra dotze persones que participaren a la festa de Sant Agustí de 2011, de moment, ha demostrat que la denúncia no va ser una iniciativa de la Policia Local (com havia assegurat el batle), sinó que obeïa a una decisió de l'equip de govern del PP.

Això confirma, tal com havíem dit, que hem viscut una persecució política; una caça de bruixes per raons ideològiques. Tant la Guàrdia Civil com els mateixos responsables de la Policia Local han reconegut que no hi ha indicis de cap falta ni, molt menys encara, de cap delicte i els mateixos responsables policials han reconegut que la flitada era innecessària. A més, els dos policies que flitaren a la gent varen ser instructors de l'expedient. Tal com també havíem denunciat, els únics que practicaren la violència es convertiren en jutge i part”.

Criminalització

El col·lectiu afirma que, “al marge de les possibles sentències judicials, s'ha vist ben clar qui varen ser els violents, qui són els culpables i, sobretot, que les dotze persones denunciades són les víctimes d'un atropell i d'un abús de poder. S'han detectat falses acusacions per argumentar la denúncia, resultat de les quals un agent de la Policia Local ha estat imputat per fals testimoni. Demostrant una vegada més la no separació de poders, s'ha demostrat que el regidor de platges sabia, abans que els propis perjudicats, l'import de les multes imposades per Delegació de Govern.

També s'ha sabut que l'alcalde, Gabriel Tauler, esquivant la separació de poders, va oferir a algunes persones pressionar la fiscalia. Catalina Soler va anunciar que el Consell Insular es podria personar com a perjudicat per poder exercir una acusació particular. La utilització del poder en benefici propi o partidista és una forma més de prevaricació”.

En suma, segons la Comissió, “s'ha volgut capgirar la realitat dels fets, i els qui varen actuar de manera irracional i temerària s'han presentat com a víctimes i han acusat, en abstracte i sense proves. Una dotzena de persones i les seves famílies s'han vist perjudicades econòmicament i socialment”.

Els incidents de l'any passat

L'any 2011 es produïren una sèrie d'incidents a la sortida de l'ofici del Convent quan alguns agents de la Policia Local ruixaren amb gas lacrimògen a membres de la penya el Cosso. Tot plegat tengué lloc quan les autoritats convidades, entre elles la presidenta del Consell de Mallorca Maria Salom, passaven davall el pal·li.

Més de 30 persones foren ateses pels serveis mèdics com a resultat de la flitada. Tanmateix, l'equip de govern del PP i la mateixa Policia Local elaboraren un informe, posteriorment enviat a Fiscalia, pel qual s'imputen faltes i delictes per desordres públics a fins a 12 felanitxers i felanitxeres, membres de la penya el Cosso. Actualment el procés judicial continua obert.