Infraestructures
Mobilitzacions per evitar la supressió de la línia Xàtiva-Alcoi

El proper 24 de juliol, a les 20 hores a la plaça de la Concepció d'Ontinyent  hi ha convocada la primera concentració sota el lema 'Ara o mai, Salvem el Tren".

03/07/2012 Territori
La  mobilització ciutadana va evitar l'any 1984 la clausura de la línea La mobilització ciutadana va evitar l'any 1984 la clausura de la línea

La plataforma 'Salvem el Tren' va manifestar fa uns dies en un comunicat de premsa que insinuar el possible tancament de la línia era un fet "gravíssim i intolerable", després de tants anys lluitant per la seua modernització i millora.

De moment, la Plataforma ja ha anunciat  la primera de les concentracions de protesta. Serà el proper dimarts 24 de juliol, a les 20 hores a la Plaça de la Concepció d'Ontinyent sota el lema 'Ara o mai, Salvem el Tren'. Durant tots aquests dies que resten per la cita repartiran fullets per tot el poble i les localitats veïnes, per tal d'aconseguir el màxim suport de la ciutadania. A més, iniciaran els contactes amb les administracions locals i comarcals per aconseguir també implicació dels Ajuntaments, així com dels partits polítics, sindicats i la resta d'entitats socials i veïnals.

La idea inicial és realitzar dues concentracions d'aquest tipus, una a Ontinyent i altra a Alcoi. Pel moment tenim constància de la cita a la Vall d'Albaida, no així de la d'Alcoi (Alcoià-Comtat), que s'anunciarà en els propers dies en el cas de no sumar-se a la veïna d'Ontinyent.

No obstant això,  ja s'ha anunciat que en setembre es reprendran les accions de protesta i les mobilitzacions ciutadanes, en aquest cas conjuntes entre tots els pobles compreses entre Alcoi i Xàtiva.