Arran d’una moció de la CUP a Vic , es va aprovar que es faria un estudi de les necessitats de cartelleres i que, mentre no s’hagués resolt, es continuaria la campanya informativa a les entitats i col·lectius que enganxessin cartells en llocs no autoritzats; la moció va ser aprovada per unanimitat després que la CUP acceptés modificar-ne el contingut original.
L’inici d'un procediment sancionador contra un militant de la CUP per uns cartells de la manifestació #26maigVic enganxats en llocs no autoritzats incompleix, per tant, l’acord del ple ja que la data és posterior a l’aprovació de l’esmentada moció puntualitza la formació indepependentista.
No és el primer expedien sancionador
Fa dos mesos el consitori va obrir un procés sancionador contra la CUP acusant l’organització de ser la responsable d’un adhesiu enganxat a una caixa elèctrica del passeig.
Després que la CUP hi fes al·legacions, ja que no es pot fer responsable de l’ús que es faci dels adhesius que reparteix, l’Ajuntament va haver d’arxivar l’expedient sense poder imposar cap sanció.
Una pràctica habitual
Amb un simple cop d’ull a les parets de la ciutat es pot veure que hi ha desenes d’entitats, tant culturals com esportives, socials, polítiques com comercials, que pengen cartells en llocs no autoritzats.
Si aquesta pràctica és habitual, per a la CUP no és perquè les associacions vulguin incomplir la normativa, sinó que no hi tenen més remei a causa de la insuficiència dels espais destinats a la difusió d’aquestes activitats. "La solució al problema, per tant, no és la repressió sinó l’increment d’espais informatius" apunta
Per a la CUP "sembla ser que l’equip de govern és incapaç d’afrontar l’oposició que fa la CUP i que l’única resposta que és capaç d’articular per combatre-la és la repressió a través de sancions i amenaces i el silenciament als plens, amb la limitació dels drets dels regidors, que a partir d'ara només podran presentar una moció al mes, només podran fer 5 preguntes i, en el cas del regidor portaveu, ni tan sols podrà votar als plens, si no és que ho faci en un sentit diferent que la portaveu del grup,incomplint d'aquesta manera el principi bàsic que el vot és personal i indelegable".
I és que segons la CUP, les desavinences polítiques s’han de resoldre a través del diàleg i la confrontació d’arguments i no amb mecanismes repressius i amenaces com la que s’han donat en aquest cas, ni amb retallades dels drets democràtics dels regidors.