Banyoles dedicarà un carrer a Joan Fuster (Sueca, 1922-1992) amb motiu del 50è aniversari de la publicació de Nosaltres els valencians, el 90è del seu naixement i el 20è de la seva mort.
El ple municipal de dilluns va aprovar la moció de la CUP que ha impulsat Llibertat.cat i Maulets [model d'instància] amb l’objectiu que el nom de Joan Fuster sigui inclòs al nomenclàtor dels pobles i viles d'arreu de la nació en el marc de la campanya anual d'homenatge que s'està promovent. El de la capital del Pla de l'Estany ha estat el primer ajuntament a debatre aquesta moció. La moció va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups municipals de l'Ajuntament de Banyoles.
Amb aquesta moció la CUP ha volgut "considerar el nom de l’autor valència per una via pública i així sumar-se a la campanya que Maulets i Llibertat.cat ja fa mesos que han engegat per difondre el pesament fusterià".
Divendres passat, Banyoles va realitzar un homenatge popular a l'escriptor de Sueca a través d'una lectura pública de la seva obra, una iniciativa també engegada per Maulets i Llibertat.cat i organitzada a Banyoles per la CUP. Dijous ja es va celebrar una lectura pública a Granollers.
Campanya anual
Maulets ha posat en marxa una pàgina web per difondre el pensament fusterià i ha programat tot un seguit d’actes públics que ja estan preparant en homenatge a l’escriptor. D'altra banda, a Llibertat.cat es publica diàriament un aforisme diferent de Joan Fuster, sens dubte una les facetes característiques pel qual també és conegut.
En homenatge a Fuster, són multitud els actes que es van celebrant arreu del país. El passat 20 d'abril es va fer un acte organitzat conjuntament entre Maulets i Llibertat.cat al Casal Independentista de l'Eixample La Cruïlla a Barcelona, sota el títol "Joan Fuster i la construcció nacional" amb la participació de Jordi Muñoz, politòleg i investigador a la UAB i Toni Rico, historiador i militant de la CUP a Girona [Veure vídeo de l'acte: 1a part i 2a part].