Repressiķ
Ordre de recerca i detenciķ contra el sindicalista Diego Caņamero

El SAT és el sindicat més perseguit judicialment d'Europa

12/05/2012 Internacional
Un jutjat de Sevilla ha ordenat la detenció del portaveu nacional del Sindicat Andalús del Treball (SAT), Diego Cañamero. Dimarts passat va arribar a la seu nacional del SAT una comunicació del Jutjat d'Instrucció número 12 de Sevilla per la qual es decreta "la recerca, detenció i personacio de Diego Cañamero Valle, secretari general d'aquest sindicat, per incompareixença a les crides efectuats per aquest Jutjat".

El SAT va decidir l'any passat que els seus dirigents es declaressin "insubmisos judicials" davant la repressió que pateix aquest sindicat amb multes que superen el mig milió d'euros, peticions de presó de més de 60 anys i prop de 400 sindicalistes processats i processades, el que converteix al SAT en el sindicat més represaliat de tota Europa en aquests moments.

El mateix dilluns 47 sindicalistes van haver de comparèixer en un jutjat de Còrdova acusats de tallar el TAV demostrant al judici que molts d'ells no van ser presents en aquesta acció. Al final, la fiscalia només va demanar multes contra 15 dels 47 assumint indirectament l'existència de les llistes.

Un fet semblant va ocórrer l'estiu passat amb el judici de la LOU on un testimoni policial va admetre l'existència de "fitxers ideològics d'activistes socials". Aquesta pràctica anticonstitucional s'usa contra el SAT i té a veure amb ordres polítiques donades pels responsables del govern amb l'objectiu de criminalitzar aquest sindicat.

La solidaritat amb Cañamero s'ha expressat des dels Països Catalans. La Intersindical-CSC ha exigit la immediata revocació d'aquesta ordre judicial i la fi de la campanya de repressió contra el sindicalisme nacional i de classe d’Andalusia.