Universitats
La UV demana la congelació de les taxes universitŕries

El Claustre demana una política de beques que “no excloga als menys afavorits”.

25/05/2012 Política

El Claustre de la Universitat de València (UV) va aprovar ahir demanar al Govern i a la Generalitat la congelació de les taxes. La Junta va aprovar un document on s'exigeix la retirada del Decret-Llei 14/2012, el qual dóna lloc a una sèrie de mesures que reordenen el sistema universitari públic i suposa una pujada del cost de l’ensenyança superior, segons l'Informatiu

Amb esta mesura, el Claustre també donà “suport a la Conferència de Rectors davant la negativa del ministre José Ignacio Wert a debatre el decret-llei”. En este sentit, Esteban Morcillo, rector de la UV, va aprofitar la intervenció per a explicar a la resta dels membres la successió d'esdeveniments que va dur a l'Assemblea General de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) a no assistir al Consell d'Universitats amb el ministre d'educació.

“Volem una universitat pública de qualitat , representem a la nostra comunitat universitària i no podem ser tractats amb menyspreu o desatenció. Per tot això, per unanimitat es va decidir no acudir a esta reunió, amb el convenciment d'haver fet el correcte”, va exposar.

Per la seua banda, Máximo Ferrando, vicerector d'economia, va analitzar l'escenari socioeconòmic i la previsió de despeses i ingressos de la universitat per als pròxims mesos, tenint en compte el deute que la Generalitat Valenciana manté amb la institució acadèmica. “Travessem un moment d'incertesa econòmica que no ha de restar a l'educació. Nosaltres creiem en l'educació pública de qualitat i treballarem en este sentit”.

Demanen la insubmissió de la UV

Així, la junta també va reclamar una “política de beques que no excloga de la universitat pública els sectors menys afavorits de la societat”. Per contra, va rebutjar un document presentat per estudiants del BEA, amb el suport d'altres claustrals, on es demanava una posició d'insubmissió de la Universitat davant el decret-llei.

En defensa d'esta postura, un grup d'estudiants es va concentrar a la porta del Claustre i, finalment, van aconseguir entrar a la sala. Als pocs minuts l’abandonaren, després d’haver fet públiques les seues consignes.