El Compromís per Cerdanyola ha donat públicament suport a la candidatura encapçalada pel Dr. Pere Solà, una de les que es presenten a les eleccions al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona del proper dijous 24 de maig.
Recordem que el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) també va fer públic el seu suport a la candidatura rupturista de Pere Solà que es presenta com a rector de la UAB, que celebrarà les eleccions el proper 24 de maig.
El CxC ha explicat aquest suport pel fet que "la UAB és una institució amb prou incidència a Cerdanyola, no només perquè hi desenvolupa la seva activitat, sinó també perquè moltes de les persones que hi estan vinculades viuen, es relacionen i fan teixit social aquí, trobem una identificació amb el programa amb el que es presenten, en aquest cas aplicat a l'àmbit de la universitat però que coincideix amb la nostra defensa aferrissada dels serveis públics i del model de societat pel qual treballem."
Aquesta candidatura popular ha basat en uns eixos principals el suport a la candidatura de Solà, com ara "la defensa oberta que fan de la universitat pública, de qualitat i oberta a totes les persones, la voluntat de no acceptar de manera acrítica i submisa les imposicions que la posen en perill i que, en darrera instància, venen dictades pels poders econòmics", així com també perquè els seus arguments es basen amb propostes "concretes i, sobretot, valentes i transformadores", "per la voluntat de servei a tota la societat i no únicament al mercat, amb l'objectiu de, tal i com diuen al seu programa, "fer una societat més justa i més lliure"", i per l'aposta del candidat per la gestió democràtica i oberta a la participació de tots els col·lectius que conformen la universitat.
Aquesta candidatura ha exposat que la UAB és "part de Cerdanyola i nosaltres com a grup polític municipal apostem obertament per continuar tenint una universitat pública a la ciutat, per poder tenir relacions fluides i estretes amb l'equip rector i que també la UAB pugui servir com a focus de generació de coneixement i d'alternatives que ens ajudin a Cerdanyola a impulsar un nou paradigma econòmic basat en la proximitat, la cooperació i la solidaritat".
Per una altra banda, durant aquesta darrera setmana el Compromís per Cerdanyola (CxC) va fer públic un posicionament per denunciar el préstec de 8 milions i mig d’euros que l’Ajuntament demanarà per pagar proveïdors suposa “la intervenció de facto de l’Ajuntament”. Com a resposta a aquesta mesura, aquesta candidatura ha reclamat una auditoria sobre el deute del consistori. El CxC creu que el préstec no és més que “un pla de rescat” que suposarà una pèrdua quasi total de la sobirania municipal.
El passat dilluns aquesta candidatura amb dos electes a l'ajuntament va rebutjar la proposta de sol·licitud dels crèdits necessaris per fer front al pagament de deutes pendents amb els proveïdors. Tot i així, la proposta tirarà endavant ja que es va aprovar en una sessió plenària amb caràcter extraordinari amb els vots favorables dels grups del govern, PSC i ICV-EUiA, a més del PP i CiU, i l’abstenció d’ERC.
El Compromís per Cerdanyola considera “un escàndol” que el ple hagi aprovat aquestes operacions sense conèixer les condicions financeres.