Nova literatura
Nou llibre de poesia de David Caño
06/02/2012 Cultura

Tigre de paper Edicions
ha engegat un projecte basat en el microfinançament per editar el llibre de poesia PostMortem / I del no-res, TOT del poeta i militant independentista David Caño. L'editorial de recent creació ha animat a participar en el finançament col·lectiu del llibre de poemes de Caño a través de la plataforma de micromecenatge Verkami, des d'on es poden fer aportacions en diverses modalitats.

El títol del llibre, PostMortem / I del no-res, TOT , remet a dos poemes descrits com “llargs, mòbils, canviants, no finits, gairebé improvisats, urgents, que potser deixen de ser, fins i tot, un poema”.

Els promotors d'aquesta iniciativa ha qualificat aquest llibre de poesia de “reflexió crítica escrita en vers, o d'un assaig d'allò, de tot allò, que podria Ser i/o Esdevenir; Però també són un cant o càntic inevitablement líric, i una provatura, i una necessitat, i una evocació, i segurament, també, un desig. Un desig que camina paral·lelament a aquests mots que s'interpel·len i avancen sense punts suspensius ni la rigidesa d'unes guies excessivament definitòries; tot com una mena de re-apropiació d'espais i verbs que ens re-situen a l'ombra del gest/fet/lloc d'on no hem marxat mai i que sempre hem reconegut. I com que la radicalitat s'allunya de les prestatgeries mortuòries de qualsevol cementiri, s'hi respira pensament i literatura, poesia i violència, concreció poc realista i simbolisme comú, tot amb absoluta coherència no-coherent per convicció i amb gran desmesura dubitativa”.

El I del No-res, tot“ i “PostMortem comptarà amb dos poemes-pròleg de Gerard Horta i de Carles Rebassa i els dos poemes riu de David Caño amb il·lustracions de Pep Boatella.