Abans de l’arrancada de la marxa, representants sindicals de la URV, la sanitat, l’ensenyament, l’administració de justícia, de l’administració de serveis i de l’administració estatal han fet parlaments, en els quals han analitzat les greus conseqüències d’aquestes retallades en cadascun dels seus àmbits de treball.
La denúncia comuna de tots i totes elles ha estat que darrere aquesta política de retallades hi ha una estratègia, per part de l’administració espanyola i autonòmica, de privatitzar els serveis públics, el que tindria una greu conseqüència tant per als treballadors i treballadores públiques així com per a les usuàries d’aquests, el conjunt de la ciutadania.
En aquest sentit, han posat especial èmfasi en que aquestes retallades perjudiquen en major grau al conjunt de les classes populars, ja que són les que no es podran permetre accedir a determinats serveis que ara són obligatoris per llei. La majoria de representants sindicals han denunciat que això suposaria un greu retrocés en els drets de la ciutadania, que es trobaria en una situació similar a la del segle passat.
Quasi un miler de persones han fet una curta marxa des de l’estàtua dels Despullats fins a la plaça de la Font, on ha conclòs. El professor d’història contemporània de la URV, Josep Maria Sánchez Cervelló, ha fet una intervenció que partint de la història de la lluita de classes, ha caracteritzat la conjuntura actual des del punt de vista històric.
Cervelló ha denunciat que “tant la dreta espanyola com catalana parteixen del darwinisme social” i ha alertat que aquesta situació de “crisi sistèmica” només es resoldrà si els treballadors i treballadores “combatem i lluitem”. Finalment, ha acabat el seu parlament, cridant la consigna “Visca la lluita de la classe obrera!”. Una consigna que la dreta neoliberal donava per morta i enterrada i que cada dia torna a prendre més significat.
La CUP a les comarques Camp ha donat suport a la convocatòria
La CUP a les comarques Camp ha donat suport a la mobilització i a través d'un comunicat ha posat l’accent en l’amenaça de la privatització dels serveis públics que representen aquestes mesures. Considera que l’endeutament de molt ajuntaments es vol saldar amb la venda d’empreses municipals, com és el cas de Reus, el que representaria una hipoteca a mig termini i el començament d’un procés sense retorn, en que les empreses privades es faran amb el control de monopolis com els serveis d’aprovisionament d’aigua, funeràries, aparcaments... afectant greument als interessos de la ciutadania i desmantellant així el dèbil estat del benestar.