Retallades
La lluita per defensar la sanitat continua al Barcelonès Nord

Les assemblees de la zona es coordinen en una acció a l’hospital Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet per defensar la sanitat

07/02/2012 Drets i Llibertats
Els indignats de Santa Coloma de Gramenet, de Sant Adrià i Badalona Indignada es trobaran aquest dijous a l’Hospital Esperit Sant per defensar la sanitat pública i de qualitat. Es tracta de la primera acció conjunta, fet que demostra la continuïtat de la lluita pels drets de la ciutadania als diferents municipis i la seva voluntat de treballar plegats.

Cada col·lectiu es concentrarà a dos quarts de set de la tarda en un punt consensuat del seu municipi per iniciar una marxa a peu fins al centre sanitari colomenc encapçalada pel lema "Santa Coloma, No al repagament”; "Sant Adrià, Sanitat pública de qualitat” i "Badalona No al tancament d’urgències”. Davant les portes de l’hospital, es llegirà un manifest en defensa de la sanitat i després se celebrarà una assemblea a dins del centre.

L’acció se centra a l’Hospital Esperit Sant ja que es tracta d’un centre que treballa per la salut dels veïns dels tres municipis i en els últims mesos ha patit un ERO, fet que suposa la pèrdua de llocs de treball que garanteixen la qualitat del servei. A mès, segons fonts dels treballadors del centre, les persones acomiadades, en alguns casos, són substituïdes per altres profesionals, una situació que posaria en dubte la legitimitat de l’ERO.