Ocultar informació
Demanen la reobertura de la investigació de l'accident del Metro de València

L'empresa de ferrocarrils va contratar a experts per vestir la tragèdia d'accident, segons informava ahir un mitjà de comunicació

20/02/2012 Drets i Llibertats
Més de 6 anys demanant responsabilitats Més de 6 anys demanant responsabilitats | Autor: Arxiu
L'associació de víctimes de l'accident del 3 de juliol sol·licitarà una nova reunió amb Fabra per demanar-li que reobri la investigació. Els familiars de les víctimes de l'accident de Metro a València ja no creuen en una justícia que considera que "no va funcionar" i a la qual "no li va interessar que s'investigués la falta de mesures de seguretat".
 
A l'Associació no li estranya la manipulació de la comissió parlamentària que va investigar el sinistre denunciada aquest diumenge en un mitjà de comunicació, ja que sospitava de la manera d'actuar de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), que al llarg dels darrers anys "no ha deixat d'amagar informes" perquè prescrivissin.
 
Durant aquests anys, l'associació ha afirmat que havia rebut correus anònims i en una ocasió una  confessió de treballadors de FGV sobre com s'havien adiestrat als tècnics que van participar en la comissió parlamentària. Ara es confirma que "mai van arribar a investigar les causes de l'accident i que els diners de tots els ciutadans no es destinava a mesures de seguretat sinó a tapar les veritats de la investigació". La qual cosa ho consideren "Vergonyós" i "indignant".

És per això que l'Associació desitja que la jutge Nieves Molina, que va portar el cas, dormi una mica pitjor cada vegada que es trobi amb una d'aquestes notícies en referència a la notícia periodística que denuncia que FGV va contractar a experts per vestir la tragèdia d'accident".

La presidenta de l'Associació de Víctimes, Beatriz Garrot, recorda que els terminis de la investigació judicial "van ser molt ràpids", que "no van deixar ratificar als agents l'informe policial" i que, lluny d'aprofundir en les mesures de seguretat es va completar un procés "formalment blindat". Per més que ho han intentat, "no hem aconseguit elevar el cas a altres tribunals". "Algun dia aquest procés s'estudiarà com el que no ha de fer-se mai en justícia", sentencia la presidenta.

Els afectats per la tragèdia del 3 de juliol de 2006 a València no oculten la seva decepció amb la societat, amb el suport incondicional al govern de Camps. "No entenem l'acció dels sindicats que no es van personar en la causa com a acció particular ni van fer gens mentre coaccionaven a treballadors, alguns de FGV", ni tampoc que el PP "obtingués dues majories absolutes i no els perjudiqués un escàndol com a est".

Beatriz Garrot convida a la reflexió: "Què passa a la Comunitat Valenciana perquè morin 43 persones i a la gent li resulti més còmode mirar cap a un altre costat que exigir responsabilitats al govern?". "La pressió social no els hauria permès donar carpetada" a la investigació de l'accident, conclou.

Van reunir a més de 5.000 persones en 2007 per protestar contra el tancament de la investigació de l'accident, no renuncien als homenatges a les víctimes i mantindran les concentracions el dia 3 de cada mes a la valenciana Plaça de la Verge. És l'única cosa que poden fer per mantenir viva la seva reivindicació, la seva petició de "justícia amb majúscules".