Vaga de Fam
Toni Valero continua la vaga de fam després de signar l'alta voluntària

SOS Park Alkosa convoca una manifestació de suport el proper dijous a les 19h a la plaça Manises

31/01/2012 Drets i Llibertats
Toni Valero continua la vaga de fam a la Universitat de la Nau després d'haver signat l'alta voluntària a l'Hospital Clínic de València on va ser traslladat en ambulància ahir al matí a causa d'un mareig en el seu 18è dia de vaga de fam.

Malgrat la seva obstinació en no rebre assistència mèdica, finalment va cedir a la insistència de familiars i amics que es trobàven a la Nau. La metgessa li va pronosticar d'entrada que era imprescindible el seu trasllat al hospital. Membres del col·lectiu de suport al Park Alkosa van decidir acompanyar-lo.

Després de passar tot el matí a l'hospital, la informació inicial fou que el seu nivell de glucèmia era baix i patia certa deshidratació que li provocava aquests desajustos, per tant era imprescindible posar-li un sèrum glucosat.

Valero s'hi va negar i se li va informar que en aquest cas s'hauria de procedir per via judicial a la qual cosa va dir que no oposaria resistència, però una vegada fora, va afirmar que continuaria amb la vaga de fam. Així que després d'una exhaustiva revisió i la negativa a no rebre cap tipus d'assistència, l'equip mèdic va decidit fer-li signar l'alta voluntària.

A mitja tarda, Toni Valero continuava  amb el seu 18è dia de vaga de fam a la Universitat de la Nau. Moltes han estat les trucades en solidaritat i preocupant-se per la seva salut. 

"Paral·lelament continua el silenci dels responsables d'aquesta situació que pot arribar a tenir conseqüències criminals perquè continua atemptant contra els drets humans i la justícia social d'un col·lectiu que ens representa a tots i totes" afirmen els membres del col·lectiu de suport.

Antonio Valero va iniciar fa 19 dies una vaga de fam per reivindicar el pagament que la Generalitat, l'Ajuntament d'Alfafar i el Servef deuen a més de seixanta famílies del barri Parc Alcosa, que sumen prop de 320.000 euros en conceptes com a salaris, beques del menjador o subvencions.