Contrainformació
Kaosenlared renova la web després de 10 anys de contrainformació

Després de 10 de treball contrainformatiu la web nascuda a Terrassa renova i actualitza la portalada amb noves secció, disseny i millores tècniques

18/12/2011 Comunicació

Kaosenlared ha inicia inicia una nova etapa en el món de la contrainformació. Aquest web de referència de l'esquerra anticapitalista a nivell mundial ha renovat la seva portalada i el dissenys fa pocs dies. Segons exposa el seu equip, es tracta d'una renovació per fer un web ajustat a les necessitats dels nous temps.

El projecte germà de Kaoenla red va néixer a Terrassa ara fa deu anys, es s'ha convertit ja en tot un mitjà de comunicació d'abast internacional, amb especial incidència en el marc de l'Amèrica Llatina i amb unes seccions de Països Catalans i per a la comarca del Vallès Occidental.

L'Equip de Kaos ha destacat que aquests 10 anys de treball informatiu han estat possibles “gràcies al treball desinteressat i constant de totes i cadascuna de les persones que al llarg d'aquests deu anys han anat formant part del nostre Col · lectiu editorial, que no han dubtat a lliurar temps, treball i esforç perquè la web hagi pogut arribar fins a la situació en què es troba en l'actualitat.

Un dels motius d'aquesta renovació també ha estat el fet de bastir una pàgina molt més segura i protegida davant eventuals atacs. Amb anterioritat Kaos havia estat atacada, amb tota certesa pels serveis d'intel.ligència de l'Estat espanyol.

Kaosenlared introdueix amb aquesta renovació algunes novetats destinades a satisfer les exigències comunicacionals d'aquests temps on cada vegada més la immediatesa comunicativa és un factor fonamental a l'hora de donar la informació requerida pels usuaris i les usuàries habituals dels mitjans digitals.

L'equip de Kaosenlared ha destacata que “avança cap a un model de treball més professionalitzat, per a això hem conformat diverses coordinadores regionals, tant a l'Estat espanyol com a Amèrica Llatina, encarregades de gestionar l'esmentada cobertura immediata de l'actualitat en les diverses seccions i territoris que integren la web. S'han creat a més una sèrie de noves seccions i especials que recullen temàticament els principals esdeveniments de l'actualitat, així com altres que vénen a aprofundir en els tradicionals apartats per al debat i la informació anticapitalista ja presents al web”.

“Entre aquestes noves seccions creades cal destacar els especials destinats a recollir els fets relacionats amb els moviments d'indignació que s'estan donant arreu del món, un altre per donar un seguiment constant als múltiples casos de corrupció que cada dia apareixen a l'estat espanyol, i, per descomptat, no podien faltar uns especials destinats a donar cobertura als tisorades i retallades socials que estan assolant a les classes treballadores de tot Europa, així com als constants abusos que la màfia bancària comet envers els ciutadans i ciutadanes.”

Amb aquesta renovació i aniversari dels 10 anys de camí informatiu també apareixen noves seccions, com la secció "Amb les Esglésies hem topat", dedicada a combatre els integrisme religiós. D'altra banda, també han ampliat la secció Dones i Gèneres per sumar un espai que reflecteixi les lluites de persones i organitzacions de Lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, transgènere i intersexuals, per tant inaugurem "Kaos. Dones, gèneres i lluites LGBTTI ".

Des de Llibertat.cat felicitem Kaosenlared per la seva tasca diària a favor dels drets i llibertats, de les reivindicacions socials i de les llibertats dels pobles del Món, entre els quals els Països Catalans.