Martorell
La CUP demana transparència i protecció pel patrimoni en el ple municipal

La formació alerta de la improvisació i la falta d'arguments sòlids en l'aprovació de l'augment d'un 20% d'algunes taxes municipals

26/11/2011 Política

La CUP va fer ús de l'espai de participació per a interpel·lar l'equip de govern sobre temes d'interès general, com són la protecció de l'Horta de l'Anoia i la conservació d'algunes infraestructures municipals, així com sobre la dificultat d'accés a la informació local.

A la primera de les preguntes, sobre l'estat de les accions de restauració de l'Ateneu, la regidora Cristina Dalmau va assegurar que aquestes estan acabades, i que aquest equipament municipal serà un espai de cultura que tindrà un bar-restaurant i un punt d'informació juvenil, però no va concretar res sobre el pla d'usos ni els terminis d'obertura, ni de bon tros si s'obrirà un procés participatiu per poder encabir les necessitats del teixit associatiu i del global de la ciutadania. La CUP, que ha defensat sempre la reobertura de l'Ateneu i la seva utilització com a espai obert al jovent del poble, celebra que ja estigui restaurat i espera que entri en funcionament ben aviat.

Un altre tema molt reivindicat per l'assemblea local de la CUP és la protecció de l'horta de la vila. Davant de la pregunta sobre les garanties per a preservar-la, l'ajuntament reitera que no comparteix el model de riu defensat per la CUP, i que havent aconseguit el suport popular, pensa tirar endavant el seu projecte.