La CUP de Sabadell celebra la nova taxa sobre l’activitat dels caixers perň exigeix apujar-la

La CUP de Sabadell es felicita de la decisió presa ahir en el ple municipal de gravar l’ocupació de la via pública dels caixers bancaris, tot i considerar-ho insuficient. A més, anuncia que prepararà al·legacions a les ordenances fiscals per fer-les més sensibles a les necessitats reals dels habitants de la ciutat.

La taxa sobre els caixers és una mesura que la formació ja havia demanat durant la legislatura anterior. Entenien que “malgrat no resoldre els problemes econòmics del consistori, fa una mica més justa la fiscalitat”. La CUP local recollia la iniciativa de la ciutat de Berga, on, a petició de la CUP, l’any 2010 es va aprovar el gravamen.

10/11/2011 11:36 Política

 A parer de la CUP de Sabadell, “és inexplicable” que fins a dia d’avui qualsevol altra activitat econòmica amb ocupació de la via pública (terrasses dels bars, mercats ambulants...) hagués de pagar l’impost, però que, per altra banda, els caixers n’estiguessin exempts. Els independentistes recorden que bancs i caixes “no han deixat de tenir beneficis milionaris durant la crisi”. En conseqüència, valoren que la taxa finalment aprovada és “insuficient”, per la qual cosa proposen modificar la nova ordenança per gravar aquesta activitat amb 1.000 euros anuals.

Per últim, la CUP ha anunciat que properament presentarà al·legacions a la proposta d’ordenances fiscals per tal de millorar-ne el conjunt i tendir a la solidaritat entre els que més tenen i aquells que pateixen de ple els efectes de la crisi. Entre d’altres assumptes, volen abordar l’anunciat fons de solidaritat, tant pels dubtes sobre el seu objectiu com per l’exigència que els tributs inclosos siguin progressius.