L’Ajuntament de Reus prohibeix una xerrada de la CUP

L'acte havia estat prèviament autoritzat però va ser prohibit a darrera hora

20/11/2011 Drets i Llibertats
L'Assemblea Popular de Reus havia de celebrar un parell de xerrades-col·loqui dissabte passat a l’Antic Arxiu Municipal de Reus, un espai que se’ls havia autoritzat prèviament per a fer l’acte. Malgrat això, segons ha difós Pobleviu, divendres al matí des de l’administració local es va comunicar a l’Assemblea Popular de Reus la decisió municipal de no cedir-los aquest espai públic al·legant que en tractar-se de la jornada de reflexió de les eleccions generals no es poden fer actes com el que havien programat, que consideren de caire "marcadament polític”, i qüestionant la legitimitat de l’Assemblea Popular com a col·lectiu.

Les xerrades previstes eren: “Lluites i moviments socials” a càrrec de l’historiador Marc Suanes, autor del llibre Plantant cara al sistema, sembrant les llavors del canvi. Els moviments socials al Tarragonès (1975-2010), i “La llei electoral, Llei d’Hondt, com compta el teu vot?” a càrrec d’Aitana De la Varga, doctora en dret i professora de dret administratiu a la URV.

Davant d’això, l’assemblea va entendre que l’Ajuntament reusenc estava limitant l’ús d’un espai públic que hauria d’estar a disposició de qualsevol entitat de la ciutat, la qual cosa per l’APR suposa un intent de censura i de clara retallada de la llibertat d’expressió.