La CUP denuncia la imposició de més de 200 multes en protestes contra les retallades

Unes 220 persones han rebut multes tramitades pel Departament d'Interior pel fet d'haver protestat contra les retallades de la Generalitat, especialment en l'àmbit sanitari. 

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i l'organització antirepressiva Alerta Solidària han denunciat aquest dissabte en una roda de premsa celebrada davant de l'Hospital del Mar de Barcelona l'onada de sancions per manifestar-se contra les retallades. Algunes d'aquestes persones són militants de la formació independentista.

29/10/2011 20:35 Drets i Llibertats
Segons ha explicat el portaveu de l'Alerta Solidària, Xavier Pellicer, la sanció administrativa és emprada amb fins polítics, sobretot contra moviments ciutadans i de protesta política. Per Pellicer, "hi ha una certa discrecionalitat contra l'esquerra transformadora i d'alliberament nacional". A més, assegura que en la imposició d'aquestes sancions hi ha voluntat "exemplaritzant" per tal d'atenuar la protesta contra les mesures del Govern.
 

Alerta Solidària denuncia que la sanció administrativa, al contrari del procés judicial, vulnera el principi de tutela judicial efectiva, ja que la resolució no es basa en proves motivades.

Campanya "Que no ens retallin el dret a manifestar-nos"

Per altra banda, els representants de la CUP han refermat el compromís en defensa dels serveis públics. Quim Arrufat, regidor de la CUP a Vilanova i el portaveu de la formació a Barcelona, Josep Garganté, han anunciat la intenció de presentar una moció a diferents ajuntaments en solidaritat amb els represaliats i contra les retallades. Una iniciativa que s'inscriurà en la campanya nacional "Que no ens retallin el dret a manifestar-nos".

Arrufat i Garganté han posat èmfasi en les iniciatives locals en defensa dels serveis públics i en la participació dels independentistes en plataformes àmplies contra les retallades. Davant de les multes, els portaveus de la CUP han fet una crida a "incrementar les protestes".