La CUP de Reus rebutja la visita de Felip Puig i demana la seva dimissió com a conseller d'Interior

La formació independentista va fer ahir una crida a participar en la manifestació de dissabte a les 6 de la tarda des del punt d’informació del 15-M, “com la millor resposta ciutadana a les seves actuacions i a les retallades socials que està implementant el govern de la Generalitat”.
 
La CUP de Reus no ha participat en la rebuda institucional que l’Ajuntament de Reus ha ofert aquest migdia al Conseller d’Interior de la Generalitat, Felip Puig, i demana la seva dimissió del càrrec, a causa del “seu llarg historial” en l’abús de força, la criminalització dels moviments socials, la utilització de fitxers policials il·legals i la forta repressió policial. A més, considera que Puig és una “persona non grata”.

14/10/2011 17:24 Drets i Llibertats

Ahir al migdia, el regidor i portaveu del grup municipal de la CUP de Reus, David Vidal, va realitzar una roda de premsa a l’Ajuntament de Reus, on va anunciar que no assistiria a la rebuda institucional que el Consistori ha ofert al Conseller d’Interior Felip Puig.

Vidal va declarar que la CUP de Reus considera Puig una “persona non grata” i ¡va exigir“ igual com han fet a molts municipis la CUP d’arreu del Principat” la seva dimissió del càrrec. Vidal ha ver una llarga relació d’exemples que posen en qüestió la tasca del Conseller, com ara, el reconeixement per part d’aquest de la utilització de fitxers policials “il·legals” que afecten a centenars d’activistes dels moviments socials catalans; la criminalització dels moviments socials i la dura repressió que està portant a terme en les darreres setmanes; l’al·lusió a les denúncies de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i del Col·legi d’Advocats de Barcelona, entre d’altres; l’empara dels actes de l’extrema-dreta i la repressió contra el moviment antifeixista; i un llarg etcètera.

La CUP va emplaçar a la ciutadania de Reus a participar en la manifestació, que es realitzarà aquest dissabte a les 6 de la tarda des del Punt d’Informació del 15-M (al carrer Sant Joan), com la “millor resposta dels moviments socials i la ciutadania a la presència de Felip Puig a la ciutat, així com per protestar per les retallades socials i laborals que la Generalitat de Catalunya està duent a terme, emparant-se amb la situació de crisi”.

Així doncs, la CUP de Reus va mostrar tot el seu suport a aquesta mobilització, convocada per l’Assemblea Popular de Reus, per demostrar “que el carrer és l’espai propi dels i les persones que creiem en la necessitat de transformar la societat davant de la política que estan aplicant Puig i companyia” i que “cal demostrar que les alternatives que plantegem des del carrer o les pròpies institucions per aprofundir en la democratització de la societat i la justícia social, cada dia compten amb més suport ciutadà”.