Oscar Ortiz, regidor de la CUP, va rebutjar la proposta al·legant que “la finalitat de la CUP no és entrar a governar per prendre decisions, el que es busca és anar més enllà de la democràcia purament representativa i proposar i oferir les eines per aconseguir començar a implicar les entitats i la població en la vida política del municipi”.
En contra del Pla de Mandat
En el mateix ple es va dur a votació el Pla de Mandat, presentat pel govern municipal i on es destaca la participació ciutadana com un dels punts importants de l'acció de govern, que inclou fins a 8 mesures, i la modificació del ROM. La CUP va mostrar la seva posició contrària davant les dues propostes ja que, segons la formació, no s'havia obert cap procés de debat obert a la ciutadania i no s'havien presentat les propostes amb prou temps per poder presentar les al·legacions pertinents.
Per altra banda, Ortiz va criticar la poca concreció del Pla i que no s'hagués tingut en compte el poble, les entitats ni els agents socials. També va aprofitar per anunciar que la CUP obrirà un debat al poble sobre la reforma del ROM, amb l'objectiu de discutir-lo i presentar-ne les al·legacions que es considerin pertinents durant els 60 dies que el govern ha ampliat.
Per altra banda, la Candidatura d'Unitat Popular va valorar positivament la iniciativa proposada pel govern de crear una Oficina Local d'habitatge, tot i que no hi van votar a favor, ja que segons Ortiz, “aquesta mesura és un projecte buit de contingut". La CUP aposta per crear una Oficina multifuncional que tingui com a principals objectius garantir l’accés a un habitatge digne i que sigui la mediadora en conflictes com possibles desnonaments.
La CUP porta la veu del carrer al Ple
En el darrer punt de precs i preguntes, la CUP va realitzar algunes intervencions en nom de l'APMA (Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient), denunciant que la Generalitat portés mesos utilitzant la cimentera de Vallcarca com a incineradora de CDR (Combustible Derivat de Residus), i la utilització d'aquesta per la crema de residus industrials.
El regidor de la CUP va denunciar que la ciutadania no n’estigués informada i va demanar a la regidora de medi ambient, Elena Redondo, quina va ser la resposta de l’Ajuntament de Sitges a la Generalitat quan van ser coneixedors de la crema d’aquests residus a tan sols 3 quilòmetres de nuclis urbans, i tenint en compte que les incineracions es duen a terme en cimenteres i no en incineradores, que serien els espais adequats i on hi ha un major control.