El digital nord-català "La Clau" tanca per donar pas a Open.cat

La Clau, el referent digital de la Catalunya Nord ha finalitzat la seva activitat comunicativa després de cinc anys d'informar de l'actualitat nord-catalana i de les iniciatives de cooperació entre el nord i el sud del país. Amb la notícia La Clau evoluciona cap al think tank Opencat d'ahir aquest mitjà anunciava la fi de la seva existència, tot i que els seus responsables han explicat donarà pas a una nova experiència comunicativa que trenca les fronteres imposades pels estats espanyol i francès: Opencat.

Després de 7000 articles publicats, la La Clau, nascuda el  febrer de 2006 sota l'impuls de l'Associació Catalunya Punt Com Nord, ha realitzat aquest anunci amb l'argument d'avançat "cap a la prospectiva regional, a través del think tank Opencat. Aquest cercle de reflexió representa un continuïtat, amb la finalitat d'enfortir el debat territorial entre el Rosselló i l'eix Figueres-Girona".

 


02/10/2011 22:08 Comunicació
Aquesta publicació digital va ser una iniciativa el 2006 del periodista Esteve Valls, que en va ser el director fins a principi d'aquest any, quan va cedir la direcció a Marc Delclos i Vicenç Dumas. La Clau comptava amb una estructura associativa i els periodistes que n'omplien les pàgines hi participaven desinteressadament. Durant aquests anys ha demostrat ser un mitjà que ha exercit un seguiment exhaustiu de l'actualitat de les relacions entre el nord i el sud de Catalunya i, especialment, de les iniciatives socio-econòmiques que n'impulsaven la cooperació.
 
El primer acte públic d'Open.cat està previst el 21 d'octubre 2011 a Perpinyà, i abordarà la qüestió d'una promoció global, a nivell internacional, de l'eix Perpinyà-Girona. 
 
Un relleu d'informació reconegut (text publicat al darrer article de La Clau)
 
la_clauLa Clau, llegida per un públic que viu a Perpinyà, Cotlliure, Girona, Barcelona, ​​Kinshasa, o Essaouira i Toronto, il·lustra l'enorme impacte digital: els 23.000 comentaris a les seues pàgines, les sol·litacions de Canal +, TV3, ARTE i l'Irish Post, M6, TF1, Andalucía Televisión, o els temes nostres recuperats per Rue89, Le Figaro i la premsa convencional nord-catalana, han reforçat la nostra utilitat. Sovint, temes desconeguts al Rosselló, si bé hi indueixen un impacte major, han cobrat caràcter oficial fins a les administracions territorials i els Estats, en virtut del nostre rol com una interfície entre els Suds i la Catalunya del Nord. En altres ocasions, la mera comunicació de la realitat ha revelat el silenci dels rotatius històrics, en una ambició de dignitat que van guiat el nostre desenvolupament. Basant-se en aquesta experiència, després de 5 anys i mig de feina diària, La Clau ara opta per evolucionar més encara, passant de la informació a la construcció.