De la seva banda, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha subratllat que "la pau no es pot assolir mitjançant mesures unilaterals a l'ONU", mentre que Hamàs va anunciar que donarà suport a la declaració d'un estat palestí independent, sempre que no reconegui a Israel ni cedeixi "una sola polsada" del territori palestí històric. El primer ministre de Hamàs, Ismaïl Hania, va reiterar que la posició de Hamàs és la de no donar suport a la petició d'Abbàs, però que sí que ho faria en el cas que es fes segons els plantejaments del moviment. La petició palestina contempla les fronteres de 1967 i reconeix l'existència d'Israel, cosa que per Hamàs suposa una violació dels drets legítims palestins a tota la terra que estava sota mandat britànic abans del 1948. I és que Abbas vol veure un estat palestí amb les fronteres del 1967, que comprenen Cisjordània, Jerusalem Est i la Franja de Gaza ja que segons ell això permetria els palestins tornar a les negociacions amb Israel.
Campanya als Països Catalans
Al nostre país també s'ha fet sentir la campanya de suport al reconeixement de l'estat palestí. Així, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha enviat una carta al secretari general de l'ONU, Ban Ki-Moon, per mostrar el seu suport a la campanya internacional al reconeixement d'un estat palestí independent i sobirà amb les fronteres del 1967 i amb Jerusalem Oriental com a capital.
"Ja és hora que es prenguin mesures importants per posar fi a l'ocupació israeliana i la barbàrie de l'exèrcit israelià", proclama la COS, que assenyala que el poble palestí pateix a causa de l'ocupació israeliana, l'ocupació dels territoris després de la guerra dels sis dies de 1967, el mur de separació construït per Israel, els atacs organitzats en contra de Cisjordània i la Franja de Gaza.
En aquest sentit, fa una crida als governs perquè donin suport al reconeixement de l'estat palestí com a estat membre de l'ONU i demana la fi dels assentaments i la retirada de tots els colons que s'han establert més enllà de les fronteres de 1967, la demolició del mur de separació a Jerusalem, la concessió a tots els refugiats palestins del dret a tornar a les seves llars, sobre la base de les decisions pertinents de les Nacions Unides, l'eliminació de tota exclusió contra els palestins a Cisjordània i la Franja de Gaza, l'alliberament immediat dels presoners palestins i d'altres presoners polítics mantinguts a les presons israelianes i la retirada de l'exèrcit israelià de tots els territoris ocupats l'any 1967, incloent-hi els alts del Golan i la zona de Shebaa del sud del Líban.
Per saber-ne més:
El reconeixement internacional de l'estat palestí - Sàpiens
Israel-Palestina. Atrapats en el conflicte etern - Sàpiens
"Més enllà del mur. Cançons contra l'Apartheid II"
Palestina: 6 postals contra l'apartheid (I)
Unes 300 persones denuncien a Perpinyà el bloqueig de Gaza i la repressió de l'exèrcit israelià
Més de tres mil persones es manifesten a Barcelona contra el govern israelià
Els cooperants de la Flota per la Llibertat es querellen contra Israel
Dia de la terra Palestina, concentració a València