La CUP de Sitges demanarà que el consistori doni suport a les treballadores de les llars d'infants

La CUP de Sitges portarà dues mocions al primer Ple després de l’aturada estiuenca,  les mocions tractaran sobre la defensa de les treballadores de les llars d’infants municipals i el suport de l’Ajuntament al Correllengua d’enguany. A més de participar en una moció conjunta per a la defensa del català a l’escola.
 
La CUP de Sitges proposa que l'Ajuntament  doni suport a les treballadores de les llars infantils municipals  i encetar un debat per tal d’intentar trobar una solució al conflicte, generat amb la rebaixa del sou en un 25%, a més a més  de la relació l’empresa EDUCARE XXI i les males pràctiques de l’anterior govern del PSC-ICV. La CUP considera que cal pensar pensar en el col·lectiu afectat i desitja que el debat no acabi en un altre intercanvi d’acusacions estèrils entre l’actual i l’antic Govern. 

22/09/2011 12:01 Política

La formació independentista també demanarà que el consistori doni suport logistic al Correllengua, ja que ésuna campanya de sensibilització cultural destinada a la defensa de la llengua i la cultura dels Països Catalans. És una proposta transversal, oberta, participativa i popular, que té com a objectius fomentar l'ús social de la llengua en tots els àmbits. També és una eina per donar a conèixer la nostra llengua i cultura a les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen.

A Sitges porta organitzant-se des de fa més de 10 anys per part de diverses entitats locals de caire cultural i polític. Enguany degut al precari estat dels comptes municipals, des de la comissió organitzadora s’ha volgut que la moció de suport no inclogués cap ajut econòmic per part del Govern local,  sinó que es tractarà d’una moció sol·licitant únicament el suport logístic de l’Ajuntament per a poder realitzar els actes.

Pel que fa a les tres sentències dictades pel Tribunal Suprem espanyol que qüestionen el català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya, i a la darrera resolució en forma d’interlocutòria adoptada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.  La CUP s'ha afegit e a una moció en defensa de l’escola catalana presentada inicialment pel PSC i que han pogut esmenar. Aquesta moció té com a finalitat que el Ple de l’Ajuntament mostri el seu suport al sistema d’immersió lingüística català, qüestionat actualment per els grups polítics espanyolistes els quals realment busquen la minorització de la llengua catalana.