La CUP de Reus denuncia l’Ajuntament d’obstaculitzar les seves propostes

cupreu1El regidor de la CUP de Reus, David Vidal, ha fet pública la sevapreocupació i ha denunciat que “comencem a sospitar que l’equip de govern volcensurar la nostra tasca al Consistori”.
 
En una roda de premsa celebrada ahir, en acabar el Ple, el regidor de la CUP de Reus va denunciar les dificultats que es troba el Grup Municipal per poder duu les seves propostes a debat. Per una banda, va denunciar la censura de tres propostes de declaració en l’anterior junta de portaveus i d’un prec en el Ple, i per altra, els arguments burocràtics de l’equip de govern responent a les mocions presentades per la CUP, demostrant la seva manca de voluntat políticad’arribar a possibles acords. 

10/09/2011 09:45 Política

La CUP de Reus va presentar al ple  tres mocions i dos precs. Un d’aquests precs fou vetat per l’alcalde de la ciutat, al·legant que presentava errors de forma,quan des de secretaria no s’havia rebut cap informació al respecte d’aquestaanomalia. Per aquest motiu, el regidor de la CUP, David Vidal, ha fet pública la seva preocupació i va denunciar que “comencem a sospitar que l’equip de govern volcensurar la nostra tasca al Consistori”.

Per altra banda, també ha denunciat l’actitud dels i les regidores de l’equip de govern, les quals enlloc de mostrar una voluntat política d’arribar a un consens per elaborar propostes que millorin la ciutat, es dediquen a al·legar raonaments jurídics ia dministratius que poden ser interpretables de manera subjectiva. En aquest sentit, durant el Ple, David Vidal ha denunciat l’actitud del regidor d’hisenda, Joaquim Enrech,el qual ha fet una intervenció de llarga durada, en la que a partir de la cita de lleispretenia mostrar el seu posicionament contrari a fixar un recàrrec del 50% de l’IBI als habitatges desocupats permanentment. Dóna la casualitat que aquesta mateixa moció,ha estat aprovada en d’altres ajuntaments catalans a proposta de la CUP.

David Vidal, també va explicar durant la roda de premsa, que aquesta setmana l’equip de govern ha fet “joc brut”, arran de les declaracions públiques de Vidal el divendres passat en que deia que s’havien trobat indicis d’irregularitats en la contractació depersonal. Vidal, va denunciar que “han intentat posar-me al mateix sac que ells,difamant i inventant-se que jo havia “enxufat” persones a treballar a l’Ajuntament, quan els contractes dataven de 2006 i llavors ni existia la CUP ni jo estava a l’Ajuntament”.

Pel que fa a les mocions presentades per la CUP en el ple, la que feia referència al recàrrec de l’IBI als habitatges desocupats i la que feia referència a exigira l’Estat espanyol la fi de l’espoli fiscal i un model de finançament per a les institucionslocals, han estat rebutjades per la majoria de regidores. Mentre que la moció queexigia a l’Agència Catalana de l’Aigua, que resolgui el deute que té amb Aigües de Reus, fou aprovada. No obstant, aquesta darrera moció es va votar per punts i la majoria del Consistori no va aprovar d’instar a la Generalitat de Catalunya “el blindatgede la titularitat pública de la gestió de l’aigua”, evitant així la privatització d’aquest servei.