Una postura que aplaudeix: "L'encert de l'opció escollida s'ha fet evident. Assolir un centenar de regidors al principat i fer arrelar algunes assemblees al País Valencià es pot considerar un èxit", assegura.
En un article titulat "Reptes de la CUP (I)", el portaveu de la CUP de Girona argumenta que un cop "reforçats de les municipals" la tasca de les organitzacions rupturistes és mirar el futur, diu Navarro, un futur que segons ell passa per "consolidar la xarxa municipalista que s'ha creat amb molts esforços i sacrificis, i que té vincles i arrelaments sòlids entre diferents sectors populars de la societat catalana"; "apostar molt fort per potenciar la lluita al carrer i la capacitat de mobilització de l'organització", i "iniciar, ineludiblement, el debat de les autonòmiques catalanes de 2014, tenint també present la situació al País Valencià i a les Illes Balears i Pitiüses".
Navarro, però, reconeix que participar a les autonòmiques "té evidents perills" ja que la feina de la CUP i de l'esquerra independentista "no és ocupar un espai purament institucionalista". "De res serveix tenir diputats al Parlament si no hi ha una acció coordinada amb el carrer", sentencia.
Bildu no és importable als Països Catalans
El també activista ambiental exposa quina seria la millor manera de concórrer a les eleccions, i descarta totalment les coalicions: "No sóc partidari de participar en coalicions sobiranistes transversals, farcides de freaks i il·luminats, perquè han demostrat un excés d'efimeritat". "Als Països Catalans no és importable l'experiència basca amb Bildu", conclou, defensant presentar-se sols amb el suport d'entitats i gent independent. Navarro assegur que "ara per ara un pol sobiranista és inviable i les diferències ideològiques en l'actual conjuntura dificulten avançar en aquest sentit".