L'exeuctiu balear va informar divendres passat les publicacions afectades a través d'un correu electrònic on els comunicava que "d'acord amb les directrius de la Conselleria de Vicepresidència del Govern de les Illes Balears i la Secretaria General de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats, s'anul·len els procediments de concessió de subvencions per a l'any 2011 encara oberts". Aquesta ha estat fins ara, en ple mes d'agost, l'única comunicació no oficial que han rebut els afectats.
La concessió d'ajuts, a proposta de la ja desapareguda Direcció General de Política Lingüística, té per objectiu donar suport a la premsa escrita que s'edita íntegrament en llengua catalana, tal com preveuen els articles 27 i 32 de la Llei de normalització lingüística de 1986.
També s'anul·len els ajuts a la dinamització per a nouvinguts
En el mateix correu electrònic que s'ha fet arribar a les entitats i empreses que havien sol·licitat les subvencions per a premsa escrita, s'hi detalla així mateix que s'anul·la la partida "per a accions de dinamització i integració de nouvinguts". Aquesta ajuda té un import total de 300.000 euros i s'hi poden acollir sindicats, associacions d'immigrants o de veïns i qualsevol altra persona o entitat sense ànim de lucre. En la convocatòria de l'any passat, la Creu Roja espanyola, la Unió de Marroquins i l'Institut d'Estudis Eivissencs havien rebut aquesta subvenció. Entre els ajuntaments, la perceberen els de Santa Eugènia, Esporles, sa Pobla i Llucmajor.
Per saber-ne més:
Els funcionaris de les Illes Balears no hauran de saber català
El PP clausura la primera emissora pública de l'Estat, a Mallorca i en català
El tancament de Ràdio TV de Mallorca, un atac a pluralitat i a la llibertat d'expressió
El Grup Barnils es presenta a Mallorca en el marc de l'amenaça de tancament de RTVM
Entitats mallorquines rebutgen el possible tancament de Ràdio Televisió de Mallorca