La CUP aclareix que l'alcalde de Reus ha renunciat al sou per incompatibilitat amb el de diputat

El regidor de la CUP a Reus, David Vidal, ha criticat que l'alcalde, Carles Pellicer, ha fet gala d'una mera qüestió legal renunciant al sou de l'Ajuntament, cosa que "no rau en cap altre motiu que a una qüestió legal, ja que no pot cobrar paral·lelament el sou de diputat al Parlament i d'alcalde de la ciutat".

Per altra banda, ha denunciat que mentre Pellicer ha renunciat al sou d'alcalde, no ha renunciat a les dietes que percep per presidir els plens, els consells.. per assistir-hi, cosa que representa una xifra econòmica molt important que percebria de forma paral·lela al sou de diputat.

22/06/2011 11:20 Política

Per aquest motiu, ha denunciat la "demagògia numèrica" de les seves declaracions i l'ha emplaçat, igual que a la resta de regidors i regidores de l'Ajuntament, a fer públics els seus ingressos com a càrrecs electes.

En aquest sentit, David Vidal ha recordat que per aprovació de l'assemblea de la CUP de Reus, el seu sou està limitat a 1.280 euros, ja que,aquest és el sou mínim que reclamen els sindicats com a una quantitat digne per poder viure. I, alhora, perquè des de la CUP sempre s'ha apostat per una nova cultura de remuneracions que acabi amb els privilegis dels càrrecs públics i les iguali a la mitjana de la ciutadania.

El Grup Municipal de la CUP estarà conformat per ell mateix, com a regidor i portaveu, així com per Xavier Milian, en el càrrec d'assessor. Ambdós càrrecs van ser aprovats per unanimitat per l'assemblea de la CUP de Reus. A més, ambdues persones han signat un document amb la seva pròpia assemblea, en el qual s'estableix que els dos càrrecs estan a disposició de l'assemblea i són revocables si la majoria simple d'aquesta així ho decideix; ambdós càrrecs han de renunciar a qualsevol altre tipus de càrrec públic que puguin tenir; la limitació de sou; declaració de béns immobles i patrimoni; i estar a disposició de qualsevol consulta sobre el compte bancari habilitat per als ingressos de diner públic.

Presentació del grup municipal

A més, Vidal ha fet públic que, actualment, posseeix en el seu compte corrent 640 euros i té en propietat un cotxe i una motocicleta. Per alta banda, Xavi Milian ha explicat que el Grup Municipal de la CUP encara no pot treballar en condicions, ja que encara no s'ha habilitat el despatx que aquest grup ocuparà, ni es disposa dels mitjans necessaris per poder treballar en condicions. Tanmateix, el Grup ja és actiu des del dimarts 14 de juny.

A més, en breu, obriran una pàgina web, en la qual, faran públics -tal i com ja va fer la CUP durant la campanya electoral- tots els seus números, faran pública la seva agenda i oferiran totes les eines de comunicació i participació possibles per fomentar que els i les ciutadanes puguin tenir un contacte directa amb el Grup Municipal.

Aquest divendres dia de Sant Joan en el marc de la campanya "Som Països Catalans", promoguda per la coordinadora de l'Esquerra Independentista del Camp, la CUP de Reus instal·larà una carpa a la plaça del Prim on vendrà a preu de cost banderes estelades i reusenques per adonar els balcons durant la Festa Major. I, per altra banda, el proper dissabte 16 de juliol a 2/4 de 9 del vespre a la plaça del Teatre, durant a terme una Assemblea oberta a tota la ciutadania on presentaran el pla de treball, tant de la CUP com del Grup Municipal, en els propers mesos, per tal que els i les ciutadanes puguin aportar la seva opinió i les seves propostes al projecte.