En els propers dies es tindrà el recompte definitiu d'al·legacions, quan s'hagin inclòs les rebudes a través d'altres vies com a les delegacions, correu ordinari, etc. A més, cal descartar aquelles al·legacions que són reiteratives, segons Homs, que s'ha compromès a "analitzar-les en profunditat". Ara bé, ja ha dit que per ell les esmenes no són un "rebuig".
Sobre els fets del Parlament de dimecres passat, el Govern ha anunciat que posarà a disposició de la Fiscalia tota la informació de la que disposa i, quan s'hagin identificat les persones que van participar en els aldarulls, es personarà com a acusació davant dels tribunals.
No retalleu la cultura!
Un dels col·lectius que ha presentat al·legacions a la llei és la Plataforma NO retalleu la cultura. L'entitat demana la retirada dels articles relatius al Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, a la Institució de les Lletres Catalanes i al nou Institut Català de la Creació i les Empreses Culturals, entre altres. 16 de les entitats (unes 7.000 persones entre creadors, artistes i gestors culturals) integrants de la Plataforma NO retalleu la Cultura ha presentat les seves al·legacions al text.
En el seu manifest, reivindiquen que la cultura no és una despesa sinó una inversió i denuncien que a més de que Catalunya és un dels països que destina menys recursos a la cultura, "retallar o estalviar en Cultura és un greu error" i alerta que el desmantellament de part del teixit industrial cultural o la retirada
de les inversions per a la recerca i la creació artística "frenarà la competitivitat". Així, lamenten que qui acabarà pagant la tisorada i la crisi seran els artistes, els
creadors, les companyies i els agents més febles i els nous emprenedors.
"Augmentarà l’atur i la precarietat en el sector cultural. Es perdran
oportunitats i la recuperació serà difícil i en alguns sectors
irreversible", avisen.
Per saber-ne més:
La CUP presenta un plec d'al·legacions contra la Llei Òmnibus