"Aquests resultats demostren que la formació ha sabut canalitzar una part de l'independentisme emergent i que ha captat el vot de persones interessades en fer un altre estil de fer política, més obert i participatiu i no professionalitzat", assegura.
D'altra banda, la CUP valora negativament la majoria absoluta de CiU a la ciutat, ja que segons remarca pot suposar un tancament de l'equip de govern i que no es doni l'oportunitat a la participació i al debat de les altres forces representades. Al seu torn, també mostra preocupació pel nombre de vots que ha obtingut PxC tot i el seu clar missatge xenòfob.
La formació lamenta la baixa participació en els comicis, que segons afirma s'explica per la manca de polítiques participatives a la ciutat. El 61% del cens electoral (entre abstencions, vots en blanc i nuls) no tenen representació a l'Ajuntament i aquest serà un dels punts on la candidatura incidirà durant la propera legislatura així com també fomentar la participació de les persones nouvingudes amb dret a vot a la ciutat, ja que cap d'elles ho va sol·licitar.
La CUP emplaça totes les organitzacions polítiques i sindicals, als moviments socials i entitats locals, així com als partits d’esquerres i independentistes que han concorregut a les eleccions municipals sense obtenir representació, a treballar conjuntament, a establir espais de debat estables i ofereix la possibilitat de vehicular la seva veu al consistori "perquè Berga esdevingui un motor en el procés d’alliberament nacional i perquè Berga sigui una ciutat al servei de les classes populars".
Per saber-ne més:
Entrevista a Anna Maria Guijarro, candidata de la CUP a Berga
La veu de la Unitat Popular: entrevistes als alcaldables de la CUP
Més de tres milions de ciutadans podran votar la CUP el 22-M