La CUP demana que l'Ajuntament de Girona instal·li calderes de biomassa

Coincidint amb l'anunci de l'Ajuntament de Girona de contractar un 50% d'energia neta, la CUP, amb el suport de Reagrupament, ha instat el govern tripartit de la ciutat a fer una aposta decidida per l'ús de la biomassa com a font d'energia neta en equipaments municipals.

Aquests aparells es poden instal·lar als edificis que acullen les dependències municipals. La biomassa és una font d'energia renovable que prové de l'energia solar fixada pels vegetals en el procés de la fotosíntesi i ofereix un balanç neutre d'emissions a l'atmosfera degut a que el diòxid de carboni emès és reabsorbit pel mateix procés biològic de la planta.

03/03/2011 10:20 Territori
Jordi Navarro, alcaldable de la formació, ha afirmat que "la utilització de la biomassa afavoreix una gestió forestal sostenible i disminueix el risc d'incendi forestal". A més, ha remarcat que genera llocs de treball i dinamitza el sector forestal, "que es troba en clar retrocés". Els independentistes destaquen l'oportunitat que representa la proximitat dels boscos de les Gavarres (centres de producció) amb la ciutat de Girona (centre de consum). La proximitat és precisament una premissa que consideren fonamental en tot procés de transport d'energia.

D'aquesta manera, Navarro es posiciona per un canvi en les polítiques energètiques municipals: "Cal lideratge de part de l'Ajuntament, per tal de fomentar l'ús de les energies renovables, així com la seva divulgació".