Concentració a Tarragona contra la intervenció imperialista a Líbia

 Ahir una setantena de persones es van concentrar a Tarragona contra la intervenció militar occidental a Líbia sota el lema "Ni tiranies, ni ocupacions, cap més guerra imperialista per petroli". La concentració havia estat convocada per l'Esquerra Independentista del Camp (EIC) amb el suport del sindicat Co.Bas.

En declaracions als mitjans, un dels portaveus d'Endavant (OSAN), Santi Fortuny, va dir que estan en contra de l'atac aliat a Líbia perquè "les potencies occidentals s'estan aprofitant d’un conflicte intern de Líbia, s’estan aprofitant d’una guerra civil per quedar-se el petroli".
 

30/03/2011 15:57 Política

La concentració de Tarragona es va realitzar a la Plaça de la Font deTarragona, davant de l'ajuntament, per mostrar la repulsa a l'ocupació del territori libi per part dels països occidentals.

Durant la concentració, convocada per l'Esquerra Independentista del Camp (EIC) amb el suport del sindicat Co.Bas, es va fer lectura del manifest i diversos parlaments a càrrec dels portaveus de l'EIC i del sindicat, que també van oferir el micròfon als assistents. Durant els parlaments els organitzadors van criticar la hipocresia dels governs de la Unió Europea, els Estats Units i l'ONU en les relacions amb el nord d'Àfrica i el Pròxim Orient, en parlar de drets humans, mentre donen suport als règims totalitaris a canvi de petroli.

Durant la lectura del manifest es va alertar que les intervencions militars per part de l'OTAN no han servit mai per portar la democràcia ni alliberar un país de l'opressió d'un dictador, tot esmentantels exemples de l'Iraq, l'Afganistan i la Franja de Gaza, on encara avui bombardegen la població, i en què  han fet prevaldre  la fam i misèria  entre milions i milions d’éssers humans. També van animar als presents a organitzar i participar en possibles noves concentracions en contra d'aquesta nova guerra imperialista.

FONT: www.pobleviu.cat

 

Per saber-ne més:

Només IU i BNG voten en contra de la guerra a Líbia, mentre que ERC i ICV hi voten a favor

La Lliga Àrab es desmarca ara de la guerra contra Líbia perquè es maten innocents

Mig miler de persones es manifesten a Barcelona en contra de la intervenció militar a Líbia

Llum verda perquè l'imperialisme ianqui ataqui Líbia

Ara, Líbia

El plan de la OTAN es ocupar Libia (Fidel Castro)