L'Ajuntament de Mataró promou l’ús de calderes de biomassa als edificis públics a proposta de la CUP

El regidor de la CUP de Mataró, Safont-Tria va destacar al Ple que aquesta iniciativa “pot situar Mataró com a ciutat capdavantera en el camp de les energies renovables, ser un referent per a la resta del país i alhora generar noves dinàmiques econòmiques per al teixit local”
 
El darrer Ple municipal va votar unànimement a favor una proposta de resolució per promoure la instal·lació de calderes de biomassa en edificis municipals. La proposta va ser una iniciativa de la CUP que havia quedat sobre la taula en el ple del mes de novembre passat, i que aqust febrer han adoptat tots els grups municipals

07/02/2011 11:30 Política
El regidor també va defensar que la biomassa fa rendible el manteniment i gestió dels boscos, ajuda a prevenir incendis, pot crear llocs de treball i no augmenta l’efecte hivernacle, ja que el diòxid de carboni que genera és reabsorbit pel procés de fotosíntesi.

En aquest punt del Ple va prendre la paraula Xavier Montero, llenyataire mataroní i membre de l’Associació d’amics de les plantes i jardins de Mataró (organitzadors de la Fira de l’Arbre). Montero va voler agrair al consistori la seva aposta per la biomassa, que situa el municipi “un cop més al capdavant de l’àmbit de l’energia renovable”. “És un orgull voltar per Catalunya i poder explicar que la teva ciutat és pionera en aquest àmbit”, va afegir.

La biomassa és una energia renovable que procedeix de l’energia solar fixada pels vegetals en el procés de la fotosíntesi. La proposta defensa que Mataró és una ciutat amb una ubicació i característiques idònies per explotar aquesta energia, ja que tal i com va defensar el regidor de la CUP, Xavier Safont-Tria, en la lectura del text, “es pot extreure de forma sostenible dels seus entorns” rics en boscos. L’objectiu de l’Ajuntament és instal·lar calderes de biomassa als nous equipaments que no es connectin al tub verd, i alhora estudiar si aquesta energia pot ser una nova font de calor per al mateix tub verd.