El fiscal i "Salvem Can Fŕbregas" també presentaran recurs per l'arxivament de la querella

La CUP de Mataró ja va anunciar la presentació de recurs perquè  hi havia qüestions prou importants no aclarides

El fiscal coordinador de delictes urbanístics i medi ambientals, Antoni Pelegrín, ultimava ahir el recurs contra l'arxivament de la querella pel trasllat de l'antiga fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt, ordenat pel titular del jutjat d'instrucció número 3 de Mataró, segons informa avui El Punt. Per la seva bana, "Salvem Can Fàbregas" apel·larà la decisió del jutge, segons un comunicat emès pel col·lectiu Ronda, que els representa legalment, la Plataforma s’ha mostrat molt “sorpresa i decebuda” informa Capgròs.com

17/02/2011 11:18 Territori

 

Per no perdre temps, el fiscal no presentarà el recurs de reforma davant del mateix jutge (com es fa habitualment), sinó que el portarà a l'Audiència de Barcelona, una instància superior a la qual es recorre quan l'òrgan unipersonal denega una petició. La resolució de l'Audiència però, pot trigar un parell de mesos llargs. El termini d'entrega del solar, sense càrregues, a El Corte Inglés s'acaba el 2 de juny.

El fiscal considera que continua havent-hi indicis que l'alcalde, Joan Antoni Baron (PSC), i el regidor d'Urbanisme, Ramon Bassas (PSC), són autors suposadament dels delictes contra l'ordenació del territori –per posar les peces de la nau en uns terrenys no urbanitzables– i contra el patrimoni, i aposta per mantenir-los imputats.

El ministeri públic també aclareix que no s'hagués oposat a l'aixecament de la mesura cautelar de no permetre finalitzar el desmuntatge de la fàbrica (queda la part del subsòl) si el consistori hagués presentat un pla i un compromís ferm de trasllat i conservació. Tanmateix, la fiscalia creu que la direcció general de Patrimoni ja està vetllant per la protecció de les restes arqueològiques industrials.

La Plataforma Salvem Can Fàbregas presentarà un recurs d’apel·lació a la decisió del jutge d’arxivar la causa sobre el trasllat de la nau. A través d’un comunicat emès pel col·lectiu Ronda, que els representa legalment, la Plataforma s’ha mostrat molt “sorpresa i decebuda” pel gir en el procediment, sobretot “tenint en compte que l’Ajuntament només havia demanat l’aixecament de les mesures cautelars de paralització de les obres”.

Des de la Plataforma consideren que en la decisió judicial han pensat “elements externs al patrimoni” i es pregunten “si la pressió política i econòmica ha influït en la decisió judicial”. En aquest sentit, els advocats de la Plataforma argumenten el seu desacord amb l’arxivament de la causa assegurant que el jutge no ha tingut en compte factors com ara que el Pla de Millora Urbana no compta amb l’informe favorable de la Comissió del Patrimoni i que tampoc diu res sobre els elements del subsòl de l’edifici que s’eliminaran. A més, lamenten que no hagi tingut en compte els arguments presentats pels advocats i el fiscal ni que hagi considerat la manca de justificació en el canvi d’ubicació del Corte Inglès, que inicialment havia d’instal•lar-se a la Ronda Barceló. Tot i això, conclouen el comunicat assegurant que en cap cas la Plataforma ha estat mai en contra del Corte Inglés.

Per saber-ne més:
 
 
 
 
 
Ni un cèntim per un trasllat inútil!. Juli Cuéllar al seu bloc
 
 
 
 
 
 
La CUP al·lega nul·litat en l'operació "Can Fàbregas" i demana posar el "comptador a zero