Un militant de la CUP reconeix ara que va cremar fotos del rei espanyol

Marçal Terrades, militant de la CUP de Girona, ha denunciat avui a través de les xarxes socials d'Internet que va cremar públicament una fotografia del rei d'Espanya el 22 de setembre del 2007.

Terrades ha fet aquesta declaració coincidint amb la reactivació de la Fundació Príncep de Girona, que ha presentat la seva nova presidència aquest mes de desembre en una operació de rentat de cara que ha consistit en crear la figura de director general tècnic i posar-hi al capdavant el fins ara director general de Càritas Diocesana de Girona, Salvador Maneu.

29/12/2010 09:13 Drets i Llibertats

La nova directora general és Rosa Margarit, que substitueix l'expresident de Caixa Girona Arcadi Calzada, que va presentar la dimissió esquitxat per la inspecció que Economia va fer a l'entitat. 
 
En un comunicat escrit pel mateix Terrades, l'independentista defineix el rentat de cara de la Fundació com "una operació de màrqueting" i creu que Espanya i la monarquia "intenten rearmar-se". És per això que tres anys després de la ràtzia repressiva que va provocar la crema de les fotos del monarca espanyol a Girona, Terrades ha decidit fer públic que ell també va cremar un retrat del Borbó.
 
"Avui que l'independentisme fa importants avenços, penso que cal restar atents a les contraofensives espanyoles com la d'aquesta fundació", manifesta Terrades, que confessa que el 22 de setembre del 2007, a la plaça del Vi, va cremar simbòlicament la monarquia espanyola. "I ho tornaria a fer sens cap mena de dubte", sentencia.
 

Afortunadament, diu, ja és molta fent la que no dubta a dir que la corona espanyola és l'expressió (constitucional) de la dominació espanyola al nostre país. En aquest sentit, remarca que al llarg de 300 anys l'estat espanyol ha sotmès els catalans a diversos règims polítics, com monarquies absolutistes, monarquies parlamentàries o dictadures militars. Segons Terrades, que és politòleg, l'actual família regnant ha gaudit d'una posició preeminent en totes aquestes experiències històriques, i rememora el pacte entre l'actual monarca i el dictador Francisco Franco quan es garantí la immunitat al règim feixista a través del restabliment de la monarquia.

La crema de fotos del rei va provoca que fins a 16 persones haguessin de seure als bancs de l'Audiència Nacional espanyola, acusats, conclou Terrades, "de dir les coses pel seu nom".

Aquell 27 de setembre, a Girona moltes més persones van cremar fotografies del rei Juan Carlos, però no totes van ser identificades i imputades, com és el cas del militant de la CUP de Girona.

Per saber-ne més:

S'estén la sospita que el rei espanyol està malalt de mort

Els encausats per la crema de fotos del Rei demanen a Terribas que rectifiqui 

Els Borbons provoquen una allau d'identificacions d'independentistes a Girona  

Actes de suport als setze encausats per cremar fotos del Rei 

Alerta Solidària avisa, la campanya antimonàrquica segueix viva 

Absolts els 16 antimonàrquics. A l'Estat se li ha girat la repressió

Cobertura del judici a 16 gironins per la crema de fotos del rei

Concentracions antimonàrquiques els propers 28 i 29 d'octubre

Autobusos solidaris cap a Madrid el proper 29 d'octubre

L'Audiencia Nacional espanyola arxiva les causes del Fossar i Barberà per "atacs a la corona"

El Grup de Periodistes Ramon Barnils, també contra els processos polítics a antimonàrquics

Jo també cremo la Corona Espanyola

Nosaltres també cremem la foto del rei espanyol