Lenin viu a Otxarkoaga

Per Andoni Baserrigorri, editor del portal independentista basc Boltxe Kolektiboa

Al voltant d'un cafè, em deia fa uns dies una amiga, mig riallera, que com se'ns ocorria, l'organitzar una jornada dedicada a Lenin, en aquest 2010 que ja s’acaba i a Bilbao, tan lluny de la Rússia, en la qual lluito .

Miro de fer veure que Lenin i el que representa ja han mort. Que, les seves idees van fracassar i que la humanitat ja ha pres un altre rumb irreversible.

Lenin no està mort. Lenin és viu, i el que representa no ha mort perquè ni tan sols va arribar a néixer. El somni per una humanitat més justa, el somni per uns homes i dones alliberats/es de l'explotació odiosa del capitalisme i altres cadenes, resta més arrelat que mai.

08/11/2010 12:16 Andoni Baserrigorri
Per Andoni Baserrigorri, editor del portal independentista basc Boltxe Kolektiboa Per Andoni Baserrigorri, editor del portal independentista basc Boltxe Kolektiboa

No hem sabut donar el pas endavant cap a aquest nou tipus d'humanitat, perquè el gènere humà encara no està psicològicament preparat. Cal un ésser humà nou, millor, amb valors exempts d’egoismes i d'afany de possessió que intenta sempre estar a dalt de l'escala; cal un ésser humà nou solidari i amb valors socials nous.

Allò que se’n va dir "l'home-dona nou". L'acadèmia de ciències de la URSS ens deia que el socialisme crea l'home nou i res més lluny de la realitat. El Che, des de la seva genial interpretació del que és el marxisme, va corregir aquests buròcrates del socialisme i va redefinir el concepte dient que "l'home nou crea el socialisme. Aquesta és la clau”.

Mentre el gènere humà, no adopti uns valors realment humans i ens despulli del masclisme, l'egoisme, l'afany de posseir més i més coses materials, del patriarcat, de la insensibilitat cap a sectors humils com els immigrants, els desposseïts, i un llarg etcètera estem perdudes i perduts. El capitalisme basa el seu èxit i la seva victòria precisament en això, en la idea que encara perviu entre la majoria de la societat mundial "l'home-dona vell/a”


Però Lenin viu; i tant que viu. Viu a Otxarkoaga, en un dels barris més humils i treballadors de Bilbo. Amb les persones excloses socialment.

Viu amb el col.lectiu de presos polítics bascos / es, i amb la resta de persones que somiem amb l'alliberament nacional i social del País Basc i d'altres pobles.

 Lenin aquesta amb els joves, i amb els / les internacionalistes detinguts per lluitar per un món millor. Lenin  es troba a Madrid, junt amb aquells que surten al carrer a plantar cara al feixisme que assassinà Carlos i moltes altres persones.

Lenin ha estat en Compostel•la i Barcelona, dient-li a l'integrista Papa, exnazi, que no l’espera i que prengués l'avió de retorn i marxi per on ha arribat.

Es troba a Cuba resistint 51 anys de bloqueig, a les selves de Colòmbia plantant cara a l'estat narco-feixista.

Lenin les passa de tots colors, amb la classe obrera, i les retallades socials, que ens ha de portar encara més el capitalisme. Acudeix a Atenes, a París, a Barcelona i es posa en primera línia de la batalla. S'ha afegit a la resistència palestina, iraquiana, afganesa i de molts altres pobles.

Lenin és la dona despullada de drets en molts països i no sempre de religió islàmica. Odia als masclistes i se suma a tots els 8 de març del món sencer.

Detesta als buròcrates de tants països que van assassinar la utopia. Enviaria afusellar els dirigents xinesos per farsants i també la nova nomenclatura russa, per enganyar a tant incaut que va pensar que eren avantguarda en la lluita per la utopia.

Lenin el 14 de novembre estarà en Otxarkoaga; en fi, perquè és aquí on viu. Viu a Otxarkoaga i en molts llocs humils, i viurà per sempre, tot i els que des del món del capital hagin pretès esborrar de la memòria la seva figura i els que aprofitant-se de la seva imatge, van crear un nou tipus de burgesia i de classe opressora.

El dia 14, s'homenatja Lenin a Bilbo i s’homenatja molts/es altres Lenin que caminen per aquest món odiós que ens ha creat el capital.


Que pugin molts Lenins i es donin un homenatge