La Festa del Tren a Portbou, una mobilització del veïnat del nord i sud de l'Albera

El proper dissabte a Portbou, en el decurs de la Taula Rodona prevista al programa, els Alcaldes dels dos municipis presentaran un document, el "Compromís de Portbou", que servirà per buscar les complicitats socials i polítiques necessàries per evitar la marginació del ferrocarril.
Els pobles veïns del nord i sud de l'Abera, Cervera i Portbou s'uneixen en una festa reivindicativa i lúdica amb l'objectiu de preserva la línia de ferrocarrilconscients de les potencialitats del tren convencional pel que fa al transport de persones i de mercaderies. Així com per preservar els llocs de treball lligats al ferrocarril i al turisme. I és que consideren imprescindible un bon sistema de transport públic i això, a l'Alt Empordà i a la Catalunya Nord, "vol dir vies i trens. Vol dir la línia com un corredor europeu i també un tren de proximitat dins l'espai català transfronterer".

17/09/2010 03:53 Territori

Organitza l'Ajuntament de Portbou, l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i Defensem el Tren de l'Empordà conjuntament amb l'Ajuntament de Cervera, amb el suport del Consell General dels Pirineus Orientals,  l'Associació d'Usuaris de la línia i la Federació Nacional que agrupa les associacions d'usuaris del tren de l'estat francès i especialment de Catalunya Nord.

Programa:

10h30 –11h00 : Arribada a Portbou i visita guiada a l’estació.

11h00–12h00 : Conferència històrica sobre la línia ferroviària a càrrec de Joan GUBERT i MACIAS, 1r.tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Portbou i de Martine CAMIADE, professora a l’Institut franco-català transfronterer de la Universitat de Perpinyà.

12h00–13h30: Taula rodona amb els representants
dels usuaris i dels càrrecs públics per tal d’elaborar un estat de
la situació, determinar propostes, així com una estratègia
comuna.

13h30- 16h00: Dinar a l’aire lliure amb animació musical a la Rambla-

16h00-18h00: Conferència literària amb Maria MERCÈ ROCA, novel·lista i diputada al Parlament de Catalunya, autora de “Les escales de Portbou” ("La Casa gran") i de François DARNAUDET, autor de “El darrer Talgo a Portbou”.