Catalans i occitans s'argemanen de nou a la XXIII Pujada al Port de Salau

Nombroses grups de catalans i occitans han celebrat diumenge un acte de germanor a Salau per demanar la construcció del túnel de Salau, al Pirineu, i així connectar els dos territoris.

La petició es realitza amb un acte de germanor que fa 22 anys que se celebra anualment cada primer diumenge d'agost. L'ascensió al port de Salau, a 2.010 metres d'altitud, es fa tant des del Pallars Sobirà com des de l'Arieja, a l'Occitània francesa. L'objectiu és defensar la necessitat de connectar els dos territoris amb una nova infraestructura viària que travessi la muntanya.

pdfPrograma de Salau 2010.

02/08/2010 03:39 Cultura

 

Diferents actuacions de dansa i música del Pirineu han agermanat les cultures catalana i occitana al cim de Salau.

A la diada, organitzada pel Cercle d'Agermanament Occitano Català [grup al Facebook] es fan discursos de benvinguda, cançons, danses per tothom, himnes, banderes, i s'acaba amb una gran rotllana amb el cant dels adéus i una gran foto de família. Hi participen els alcaldes de les dues comarques i es reivindica la cultura comuna catalano-occitana i les relacions transfrontereres, que haurien de relligar les dues comarques.

Enguany s'han hissat les banderes occitana i catalana amb els cants de les corals i han tocat grups folklòrics catalans i occitans i els Trabucaires de Gràcia.